Dan policije TK
0

Draženko Vujanović i Mladen Divković nagrađeni medaljama za hrabrost

Piše: D. Brkić
(Foto: Darko Zabuš/Fotoservis)
Službenik policije Draženko Vujanović i pripadnik Jedinice za podršku Mladen Divković nagrađeni su danas medaljama za hrabrost povodom Dana policije Tuzlanskog kantona. Podsjetimo, Vujanovića i Divkovića je krajem aprila ranila Margareta Hadžić zvana Marga, u prigradskom naselju Brđani.

Obilježavanje dana policije je počelo odavanjem počasti i polaganjem cvijeća na spomen-obilježje poginulim pripadnicima policije, ispred zgrade MUP-a TK, nastavljeno je ispred BKC-a, gdje je uslijedilo postrojavanje jedinica, a nakon toga i svečana akademija. O MUP-u TK, trenutnom stanju i daljnjim planovima govorili su resorni ministar Bego Gutić i premijer TK Sead Čaušević.

Ministar Bego Gutić i policijski komesar Fadil Šljivić su, osim medalja za hrabrost, dodijelili i dvije zlatne značke, Omeru Halilčeviću (načelnik PU Gračanica) i posthumno Haziru Muminoviću (nekadašnjem pripadniku PU Kalesija). Srebrena značka je dodijeljena Suadu Halilčeviću, starijem naredniku PS Centar, a kolektivno priznanje uručeno je Odjeljenju za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga.

Prigodni pokloni, u znak zahvalnosti, su dodijeljeni Mirsadu Kebi, potpredsjedniku Federacije BiH, Sadiku Ahmetoviću, ministru sigurnosti, Predragu Kurtešu, FMUP, i premijeru Seadu Čauševiću.

Povodom 22. maja - Dana policije, novčane nagrade je dobilo 30 službenika, pismeno je pohvaljeno njih 79, a unaprijeđeno je 8 službenika policije. Inače, Dan policije se obilježava od 1997. godine.