BiH
0

Drašković: Smrt posljednji trijumf Miloševića

FENA
Šef diplomatije Srbije i Crne Gore Vuk Drašković ocijenio je danas u intervjuu njemačkom listu "Welt" da je smrt bila posljednji trijumf Slobodana Miloševića.

"Miloševićevu eru obilježili su korupcija, prevare i ubistva", a on sada umire "kao nevin i neosuđen", rekao je Drašković, dodajući da je to "šamar u lice svim njegovim žrtvama".

Šef diplomatije ocijenio je da to što u Srbiji sada "mnogi žale" za bivšim jugoslavenskim predsjednikom predstavlja "uzdizanje masovnog ubice".

"Ti koji žale, glorifikuju jednu, zbog Miloševića, privredno propalu i izoliranu zemlju", rekao je Drašković.

"Milošević je započeo ratove i izgubio ih. Prikazivao se kao nacionalist, a uprljao je srpske nacionalne osjećaje. Nije želio ništa osim moći i ruinirao je svoju zemlju", rekao je Drašković njemačkom listu.

Šef diplomatije SCG rekao je da je stvar Miloševićeve porodice gdje će on biti sahranjen, kao i da ga ne zanima kako je umro bivši jugoslavenski predsjednik i haški optuženik.

"Žalosno je samo što je umro", rekao je Drašković, istakavši da sada saosjeća s Miloševićevim žrtvama, koje uzaludno čekaju na pravdu.

Riječ je o žrtvama i njihovim bližnjima u Hrvatskoj, BiH, na Kosovu, kao i o mnogim žrtvama u Srbiji, objasnio je on.

Šef diplomatije SCG nije prigovorio Haškom tribunalu što nije donio presudu, naglasivši da je optužnica obuhvatala niz tačaka, a da je Milošević bio "lukavi lisac" koji je "znao da oteže" i da je to bilo "njegovo posljednje oružje".