Dragan Čavić
0

"DP će podržati kandidaturu Ivanića za člana Predsjedništva BiH"

FENA
Dragan Čavić
Dragan Čavić
Demokratska partija (DP) podržat će na oktobarskim izborima kandidaturu lidera Partije demokratskog progresa (PDP) Mladena Ivanića za člana Predsjedništva BiH.

Ovo je danas novinarima u Banjoj Luci rekao predsjednik DP-a Dragan Čavić, ističući da ova stranka, kao i ostale opozicione partije, ima za cilj smjenu aktuelne vlasti i uspostavljanje demokratskog ambijenta u RS.

Čavić je naveo da će njegova stranka na predstojećim izborima nastupati kao DP-Dragan Čavić, kako bi bila prepoznatljiva u odnosu na partije sa sličnim nazivom.

Još je kazao da će DP imati kandidate za parlamente RS-a i BiH, kao i za predsjednika RS-a, čije će ime biti saopćeno 2. jula.

Poslanik DP-a u parlamentu BiH Momčilo Novaković saopćio je da je u Predstavničkom domu pokrenuo inicijativu za utvrđivanje odgovornosti Predsjedništva BiH za vođenje vanjske politike, kritikujući člana Predsjedništva iz RS Nebojšu Radmanovića da je odgovoran što se vodi vanjska politika koja je "štetna po RS".

Novaković smatra da umjesto Predsjedništva BiH vanjsku politiku u BiH vode predsjedavajući Predsjedništva BiH Haris Silajdžić i ministar vansjskih poslova Sven Alkalaj.