Komentari (12)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
narode samo sjedi iuživaj ne može vas spasiti ni smak svjeta koji dolazi tiho ali sigurno
Super , odlicno jos jedna omca oko vrata narodim BiH .
Do kad ti je radno vrijeme.Tebe dobro SDP placa citav dan trunis,svaki clanak pises ista s.r.a.nj.a.Pozdravi vockicu,medolina,ja sam zakon i ostale pionire.Vi n.e.hlj.e.b.o.v.i.c.i i brinete za budzet.
Ma jašta. Samo vi povlačite i zadužujte i onako siromašan narod da bi vi mogli sebi određivati visoke plaće i paušale, dok istovremeno ništa ne radite. Ovo zaduživanje bjede koja realno neće moći vraćati taj novac, a radi same administracije, je čisti kriminal. Hitno obavijestiti Tužilaštvo i SIPU da pohapsi bandu.
Obrazlažući kao predlagač strukturu budžeta za 2013. godinu, naveo je da rashodovna strana, osim servisiranja duga, uglavnom obuhvata: izdatke za tekuće transfere u iznosu od 974,7 miliona KM (borci, ratni i neratni invalidi, podsticaji, itd.), kapitalne transfere od 42,6 miliona KM (kupovina tri letjelice za gašenje požara u iznosu od 18 miliona KM (14 miliona KM iz namjenskih sredstava civilne zaštite i 4 miliona KM iz budžeta FBiH), zatim izdvajanja za plate, naknade i doprinose, za šta je planirano 237,8 miliona KM.
kakve veze imaju 8 ministara iz SDA Radom za boljitak i HSP sa državnim budžetom i vijećem ministara
A KO ČE TO VRAČATI ?
U strukturi vanjskog duga, najveći dio otpada na otplate po prethodnom stand-by aranžmanu u iznosu od oko 215 miliona KM s pripadajućim kamatama, što je rezultat nerealno koncipiranog prethodnog Pisma namjere, kao i nerealiziranja tada preuzetih obaveza.
sad će biti para i za trinaestu platu i penziju ,regres i povećani topli obrok.Živio usvojeni budžet
Podsjetio je da zbog izostanka osam ministara (iz Stranke demokratske akcije), krajem novembra nije održana sjednica Vlade na kojoj su svi njeni članovi trebali da se izjasni o budžetu i da je on stoga iskoristio ustavno i zakonsko pravo premijera da prijedlog budžeta uputi u parlamentarnu proceduru.
bolje i to nego bankrot, u protivnom bi svi nagrebusili
moraju se necim vracat krediti sto su prijasnje vlade zaduzile i drzavu i gradjane