Komentari (7)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
zar nije zukič povuko vitalni
demilitarizacija samo u BiH nije moguća bez konsenzusa u odlučivanju u provođenju nadležnosti vrhovne komande i kontrole koje ima Predsjedništvo BiH nad Oružanim snagama.
SDA nam propada...
Predsjedništvo BiH je nadležno za vanjsku politiku BiH te utvrđuje pravce i prioritete za provođenje vanjske politike BiH. Nedvosmisleno su precizirani prioriteti u provođenu vanjske politike, a to je očuvanje i zaštita nezavisnosti, suvereniteta i teritorijalnog integriteta BiH u međunarodno priznatim granicama, potpuna i dosljedna implementacija Dejtonskog sporazuma, pristupanje BiH euroatlantskim integracionim procesima itd. Oružane snage BiH su jedno od najznačajnijih državnih obilježja, koje svojim učešćem u međunarodnim misijama doprinose miru i stabilnosti u svijetu i grade pozitivan imidž BiH na vanjskopolitičkom planu
kako to da SDA nije organizovala proteste, ocito su i ovi vojnici shvatili da samo sa njima manipulisu sve ove godine
Oružane snage BiH su jedno od najznačajnijih državnih obilježja i demilitarizacija samo u BiH nije moguća
nisu uspjele blokade SDA i manipulacija nad vojnicima, jos jedan od poraza u nizu