Kraljeva Sutjeska
0

Donatorsko druženje "Sutjesci s ljubavlju"

FENA
Donatorsko druženje "Sutjesci s ljubavlju" bit će održano danas u Franjevačkom samostanu sv. Ivana Krstitetelja, Kraljeva Sutjeska, pod pokroviteljstvom Parlamentarne skupštine BiH.

Domaćini tog događaja su zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma PSBiH Niko Lozančić i gvardijan samostana fra Ilija Božić.

Predviđeno je okupljanje više stotina zvanica iz političkog, crkvenog i privrednog života BiH.

Gostima će se, između ostalih, obratiti visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko, zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlametarne skupštine BiH Niko Lozančić, gvardijan samostana u Kraljevoj Sutjesci fra Ilija Božić, tajnik provincije Bosne Srebrne fra Marijan Karaula, prof. dr. Dubravko Lovrenović i prof. dr. Zlatko Langof.

Cilj održavanja donatorskog druženja je prikupljanje sredstava za sanaciju i rekonstrukciju samostana i samostanske crkve, budući da su istraživanja pokazala nužnost temeljite intervencije na objektu.

Naime, višegodišnja istraživanja su pokazala konstrukcijska oštećenja koja ugrožavaju i samu sigurnost objekta.

"Posebno se ističe potreba saniranja temelja pročelja crkve i zvonika, koji su ugroženi od propadanja i tonjenja", navodi se u saopćenju Sektora za odnose s javnošću PSBiH.