Komentari (26)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Moram, moram lajati na I.Z. I.Z. je od smrdske naplatila sve srušene vjerske objekte i sta je uradila sa novcem ?. Od Sarajeva napravila kako ga duduk zove Teheran. U dijelu Sarajeva u kojem ja zivim do prije 7-8 god. postojala je samo 1 dzamija na 3 M.Z. i bila je malo. Sada svaka M.Z. ima po 3 dzamije i svih 9 dzamija su vecinom prazne. I kad cujem da pricaju da su dzamije neophodne za povratak, a drugacije rade. Tu dzamiju u Foci ste mogli obnoviti prije 10 godina. Al nee daj sto vise munara pa da na njih stavljamo antene BHT, i uzimamo od BHT 500-1000 KM mjesecno za antene na munarama koje UBIJAJU narod samo sto se o tome ne prica.
šteta je što mnoge džamije koje su izgrađene nisu rađene u bosanskom stilu. pogledajte na primjer ljepotu alipašine ili husrefbegove džamije i usporedite je sa kuvajtskom džamijom na čvili ili malezijskom na otoci ili staklenikom u vogošći. je li postoji iko normalan u odjelu koji daje građevinske dozvole za takve objekte. bosanske džamije su imale svoju prepoznatljivost, ovo danas se gradi kako hoćeš.
Da sam bio bogdom bio tu da pojdem dvije kile mesa i da doniram jednu KM.
A oni što su je srušili oni ne trebaju učestvovati na donatorskoj večeri, ili što?
e cuj "plato gdje je bila džamija pretvoren je u odlagalište otpada", pas mater
Hajde da vidimo Čovića na donatorskoj, kako je mogao i Izetbegović za kipa, može vala i Čović za džamiju.
a zar nisu bili komentari tipa, kmeee kmee što će spomenik pored toliko siromaštva, nezaposlenih.sramota,bruka kme kmee. evo, što će im dzamija pored toliko nezaposlenih,rasipaju se, prave samo dzamije, a narod nema gdje raditi ili radi za 400 km. kme kme
Glupane, ova džamija je historijsko-nacionalni spomenik! Hajvan jedan, ona je tu već stoljećima da bi je na kraju srušili četnici a kip pedofila u Sarajevu nije bio nikada tu prisutan a ni neće dugo potrajati.
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Sad cemo vidjeti hoce li covic doci baketu kao sto je bilo za kip pape, pa se iskesirati
ma kakvi kurvati to je pogan od naroda..
Gospoda.
" za obnovu su potrebna znacajna sredstva" ! ok. kolika su to sredstva potrebna?
Koliko god - njima je malo. :)
zato sam i napisao. to je veliki projekt i mora se znati koliko kosta. ne pravi se kokosinjac pa hajde moze i od starih dasaka.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
nadam se da nece samo vecerati, vec i konkretno uraditi, ali vise od toga pomoci ljudima koji su se vratili