Komentari (21)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
REVOLUCIJA!!! Debela, nesposobna krava se sve vise siri a mi??? Nakon sto se dio kasarne prodao amerikancima sada gubimo i Vijecnicu. NAravno, Vijecnica ne pripada samo studentima nego svim gradjanima Bosne i Hercegovine. Debilusa Borovac bi najradije da bude njena...
nesto mi nako intivutivno znakovita ova tisina - tolke pare na somu a niko niti rjec da prozbori - pa reko gluho bilo da se mrdnem s mjesta - da ovo nije neko novo zatisje pred neku novu ,,spontanu\'\' buru? mislim ako uzmemo u obzir da imamo vrlo obzirne vs strpljive zicerase sa malo morgen vrlo nejasnim - uzvisenim vs malo morgen casnim ciljevima a koji se pale na sve malo morgen izuzev na pare - onda neka nam Bog pomogne.
ps. za sve zlonamjerne - da su htjeli napraviti bilo sto ispod zita i netransparentno, gradske vlasti nebi dale u javnost sredstva za koja se trebalo izboriti - sto trebamo ispostovati i dati pozitivan podstrek - pozitivnoj i dobroj namjeri - a ne a priori napadati na gradonacelnicu i gradsku upravu izjednacavati sa - namjerama - monstruma vs divljaka koji su ju zapalili.
VALJDA JE VRIJEME STUDENTI DA IZAĐETE IZ MIŠJIH RUPA. IAKO ZNAM DA VELIKOG DOBRA NISTE NI VIDJELI, AL VRIJEME JE ZA BUĐENJE.
malo patetike..... u ljetnim danima kad se od tramvajske jedva nekako uspijem probiti do i od Sebilja, gdje ni golub vise nema mjesta, probijajuci se kroz najuze jezgro Starog grada osjecam se kao stranac u gradu u kom sam rođena i kome se ne zelim vise nikada vratiti. kad pogledam nocu na stari dio grada iz perspektive pogledom kroz prozor austrougarskog stana kod Slatkog coseta - ostanem bez daha od ljepote u noci osvijetljenih - Crkve Sv.Ante, Sahat kule, Begove dzamije, Medrese, trgovki... od jutarnjih sati sto se vise priblizava dan meni se sve vise navlaci strasan mrak pred ocima... ************ nije klesar onaj koji zivi s kamenom nego onaj koji zeli, umije i zna da klese, kao sto ne pravi pitu onaj koji ima od cega nego onaj koji zna kako se to radi. ************ Nadam se da ce Gradska uprava i Prva Dama Grada Sarajeva znati vratiti sjaj dijelu grada po kome je Grad dobio ime i restauracijom Gradske Vijecnice vratiti njen prvobitni izgled i namjenu.
To drogba,nisu je marsovci unistili vec srbska cetnicka krvolocna fasisticka nacisticka primitivna slijepa divljacka halapna podmukla i zlobna zvijer! Sto neko ovdje kritikuju sto ce Predsjednica opstine imat svoj biro u Vijecnici,nek puknu! Za sto da Vijecnica ostane ono sto je bila prije 1992-e godine kad su zvjerke cetnicke krvolocne bagre unistile znanost,historiju Bosne i Hercegovine,planirali da iskorijene Bosnjacki narod...! Pljuj te po tim krvolocno-halapnim cetnickim hordama bradatim primitivnim ubicama kojem je bilo naredjeno od srbskih vodja u Beogradu(dobrica cosic,vuk draskovic,mira markovic,vojislav seselj,otac tadic(!),karadzic i svi drugi fakultetski obrazovani a primitivno-krvolocnih mozgica,oni su unistili biblioteku i arhive Bosnjackog naroda! Pljujte i tuzite njih,oni su jos zivi a ne pljujete po onima sto hoce da obnove pepeo Bosnjacke memorije i naroda!Samo naprijed svima koji imaju pozitivnu perspektivu grada Sarajeva i Bosne i Hercegovine! BOSNA4EVER!
ee bravoooo SDA i sZBIH bas sam dans pratio glasanje bravooooooo i zahvaljujem se svima koji su za njih glasali.....unakazali ste nam ono sto cetnici su uradili !! bravo svaka am cats narode koji ste dali glas ovima..... Njima nije dovoljna ona zgrada koju bvec imaju sad hoce i vjecnicu???? ma da sam znao da ce ovo doci bacao bi jos kamenja majku im onu ..... AH DA JOS JEDNOM HVALAA VAM LJUDI STO STE GLASALI ZA SDA I SZBIH HVALAAAA OVO JE BAS U INTERESU GRADA;DRZAVE I NJENIH GRADJANAAA!!!! HVALAAAAAAAAAAAAA!!!!
ma super! vec je krajnje vrijeme da se Vijecnica obnovi. sramota sto se toliko cekalo sa obnovom, a izgradilo se mali milion bogomolja... uh! - huja me spopadne!
Buduci da se radi o velikim novcima razradit cu jednu od dvije strategije kako se dokopati dobrog dijela novca - 1.organizirat cu neviđenu hajku na gradonacelnicu - po-gađati je svim demokratski mi dostupnim sredstvima - a onda ce ona mene lijepo pozvati na razgovor da se lijkepo, dostojanstveno i u duhu tolerancije dogovorimo - o isplati na obustavi mojih radova na ,,vijecnici\'\' - 2. manje siguran put ali necu odustati od - poltronizma - dok ne osvojim bar par tisuca km - koje bi jel, svakako u 10 x vecem iznosu po strateskim pozicijama nevladinih udruga zavrsile u nekima od njih ;)
JEBEM IM JA KULTURNU MATER,I GRADONACELNICIMA I KURCIMA,OSTAVITE VIJECNICU KNJIGAMA, A NE FOTELJAMA, KONJINE GLUPE NEMATE POJMA STA ZNACI KULTURNO BOGATSTVO,STUDENTI I INTELEKTUALCI BiH JEBEM I VAMA MATER STO OVO DOZVOLJAVATE !!!!!!! ETO VAM SAD KULTURNO
Zasto obnavljati kada ce neandretalci sa istoka ponovo paliti?
Toje ba kredit ,toce narod vracat hee.
Ma nek oni planiraju da je sebi renoviraju mamu im njihovu, a studenti nemaju gdje da uce, kako vas nije stid!!!!!!!!! Cuj da univerzitetska biblioteka ostane na kampusu, pa ko jos zna za tu biblioteku na kampusu i u kakvom je ona katastrofalnom stanju, sram vas bilo, a vi bi da kancelarija GRADONACELNICE BUDE U VIJECNICI, da ona ima gdje da grije svoju jebenu/debelu guzicu... cccc
imam osjecaj da Branković hoce plazma tv i moza jos jedan stan za nedaj boze... bit ce para, samo zavucite ruku u donatorsku kasu..
Stavili skelu fol nestose radi samo dabi politicari uzeli milostinju od evrope, sebi u dzep a onda nista od obnove ,napravite bazen u vijecnicu onda ce sve bit okej.