Tuzla
0

Donacija Centru za srce u iznosu od 25.000 KM

Sarajevo-x.com
U povodu nedavnog otvaranja Zdravstvene ustanove Specijalna bolnica "Centra za srce BH Tuzla“, te obilježavanja Svjetskog dana srca, predstavnici farmaceutske kompanije sanofi-aventis u Bosni i Hercegovini, zvanično su uručili donaciju lijekova za kardovaskularne bolesti prof. dr. med. sci Emiru Kabilu, suosnivaču i generalnom direktoru prve privatne specijalističke ustanove takve vrste u Bosni i Hercegovini.

Generalni direktor predstavništva sanofi-aventis, prim. dr. Mehmed Kundurović je tom prilikom istakao da je ova donacija, čija vrijednost iznosi 25.000 KM, realizirana u cilju podrške kardiovaskularnoj zdravstvenoj zaštiti u BiH, te unapređenju saradnje sa ovom ustanovom, u namjeri pružanja visokokvalitetnih usluga liječenja (uključujući prevenciju i medicinsku terapiju) pacijenata sa kardiovaskularnim oboljenjima u BiH.

Inače sanofi-aventis je jedna od vodećih farmaceutskih kompanija u svijetu, prva u Evropi, koja ima bogato iskustvo u istraživanju i razvoju inovativnih terapeutskih rješenja primjenjivih za poboljšanje zdravlja širokog kruga pacijenata. Njen spektar lijekova je fokusiran na terapeutske potrebe današnjice i sutrašnjice u slijedećim oblastima: kardiovaskularne bolesti, tromboza, poremećaji metabolizma, onkologija, dijabetes, poremećaji centralnog nervnog sistema, interna medicina i vakcine.