BiH
0

Domu u Nahorevu za zbrinjavanje bolesnih donirano 15.000 KM

FENA
U Općini Centar Sarajevo danas je potpisan protokol o realizaciji sredstava u iznosu od 15.000 KM koje su iz budžeta te općine dodijeljene Kantonalnoj javnoj ustanovi ''Dom za socijalno zdravstveno zbrinjavanje osoba sa invaliditetom i drugih osoba'' u Nahorevu.

Uime Općine Centar protokol je potpisao načelnik Dževad Bećirević, a uime Doma to je učinila direktorica Sanita Alagić.

Alagić je kazala da će pomenuti iznos biti iskorišten za sanaciju oštećenih oluka i zamjenu dotrajale stolarije te da se, zahvaljujući ovoj ali i ranijim donacijama Općine Centar, poboljšava kvalitet života i uslovi boravka korisnika ove socijalne i zdravstvene ustanove.

"Načelnik Bećirević i Općina Centar su velika podrška našoj ustanovi i na tome smo veoma zahvalni. Osnovna djelatnost Doma je socijalno i zdravstveno zbrinjavanje odraslih tjelesno invalidnih osoba, među kojima veći broj pripadnika boračke populacije, sa trajnim smetnjama u fizičkom ili psihičkom razvoju, duševno oboljelih i hronično bolesnih osoba, te osoba sa specifičnim oboljenjima, ukoliko ne postoje osnovni uslovi za njihov smještaj u vlastitoj ili drugoj porodici, a nije im neophodno bolničko liječenje ili je ono završeno. Našim korisnicima pružamo usluge stalnog stanovanja, prehrane, brige o zdravlju, njege, stručnog socijalnog rada, psiho-socijalne pomoći i podrške, radno-kreativne i sportsko-rekreativne aktivnosti, te brojna kulturno-zabavna događanja", istakla je Alagić.

Potpisivanju protokola prisustvovao je i predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Nedžad Ajnadžić, savjetnik općinskog načelnika Mustafa Resić, te pomoćnik načelnika Osmo Babić, rukovodilac općinske Službe za rad, zdravstvo i socijalna pitanja, saopćeno je iz Općine Centar Sarajevo.