Komentari (13)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
izgleda da je u ,,bistroumim\'\' glavama pojedinaca jedini validni ,,popis\'\' stanovnistva iz 1389 godine - konkretnije iz 1459. a najprije ce biti iz 1463. - sa cim se poigrava i zajebava citav svijet - ne vodeci pri tom racuna da zive u posve drugome vremenu demokracije - i da se retardiranim mocnim zajebantima ta zajebancija moze obiti o glavu - pa se i njima ,,moze desiti\'\' da ,,demokratskim putem dobiju\'\' nesto sto su najmanje ocekivali. u krajnjem ishodu - nema razlike između religijskog fanatizma i megalomanijakalnog pomracenja uma. @zima je samo tek promjenjivi ciklus godisnjih doba, ali ovi koji se igraju bogova na dobrom su putu da izbace iz ravnoteze sve sto su Bog i priroda stvorili.
Pa kad smo do te mjere \"genetsko \" bolesni da politicimo i ljagamo sve redom ja bih pitao gospodina -dju @ 5do5 i gospodina-dju @ buhtla , koji su to njihovi politicki favoriti u BiH , odnosno stranke koje ce samo 2% promjeniti sadasnje razmisljanje rukovodstva republike srpske i dio rukovodstva sa hrvatskim predznakom Gospodine -djo @ 5do5 nema logike u tvojoj kritici i neznam zasto napadas jednog dijasporca i navodno krivis njegovu duplu fotelju ,da nekazem guzicu.Prijatelju; konstitutivan narod je grupacija , narod koji vidi svoju buducnost u politickim okvirima ove drzave , samim tim pozivaju ci se na tradiciju,istoriju, kulturno naslijedje itd,itd. Jarane mi imamo jedan paradoks gdje lijeve i desne komsije susjedne nam drzave slijede istoriju ,naslijedje ,kulturu cak i jezik druge drzave ,a u zadnje vrijeme poceli su oduzimat i prefiks pojedinih (vjekovima starih ) BOSANSKIH GRADOVA. Imas li lijek i recept da ih zaustavis ti ces biti novi TITO. Nisam pristalica Harisove stranke ali sa respektom pratim njegovu veliku borbu za ovo o cemu diskutujemo.Pozdrav....
POJEDINAC NE PRAVI MNOGO,ALI SKUP TIH POJEDINACA CINI CUDO.MASA o kojoj govorim stvorena ja za sav ovaj scenarij!!Nije sve ovo bezveze izazvano niti odjednom!!!I Daj Boze da se ne ponavlja!!!za SVU NASU NEPISMENOST I MENTALITET,A TKO BI DRUGI BOLJE PISAO SCENARI NEGO MILOSEVIC I NJEMU SLICNI!!!????ONIM TKO ZNA NESTO,NIJE LAKO MANIPULISATI,ZAVODITI!!!
a ko to sta pita narod? jesu li se bosnjacki predstavnici vlasti mozda slucajno sjetili da su MORALI pitati ,,svoj\'\' narod zele li svojom voljom biti pripadnici bosnjacke nacije???? Da li su Amerika, OHR, EU ikada upitali - ,,bosnjake\'\' - KO JE - KADA - KAKO - i sa kojim pravom 99% BH juznoslavenskih potomaka upisao bosnjacku naciju kao ustavnu kategoriju? ,,Da li je\'\' - bosnjacka nacija nastala po istom ,,demokratskom izboru\'\' - predsjednika Sarkozija i ostalih predsjednika normalnih drzava - ukljucujuci i tri predsjednika na experimentu od abnormalne bh ,,drzave\'\'?
OHR prodaje suplju pricu vec godinama a zna da je nemoguce da se domaci politicari dogovore ,jer se narod mrzi!!!!Jedino oni mogu rijesiti ovo stanje samo im jos nije ceif!!!A narod se lozi na Dodika misleci da je mozda on krivac(a ne njegov narod)ili se loze na Silajdica misleci da je neki drugi mocniji napraviti nemoguce:::!!!!
i meni ne treba ni jedan arapski osobito NE iracko - iranski $ - a kome treba - pravac Iran - Irak - Afganistan - bosnjakistan sve i da dobije ZELENO svjetlo od E Unije i cijeloga svijeta - meni su SAMO moji juznoslovenski narodi - BRACA - makar bili i kokuzi poderanih gaca, ok BUDALO?
deterđentu faksu - seri pa peri svoja sranja u svojke ime. sinovi cija djeca zive i skoluju se izvan granica bih - preciznije u Krscansoj Evropi - NIKADA nisu bili niti ce biti moji predstavnici - jedno VELIKO - NAPROTIV ! ODJEBI !
Dr Silajdzicu imas podrsku velikog brja bosnjaka ! Bolje grob nego rob!
Dr Silajdzicu imas podrsku velikog brja bosnjaka ! Bolje grob nego rob!
Potpuno se slazem, debilski politicari u BIH probavaju svu krivicu za koju su oni krivi skriviti na OHR, i tako skrecu paznju sa sebe kako narod nebi kritikovao njih nego OHR, mislim da svakome iole pametnom to treba da bude jasno. Svi smo svjedoci nesposobnosti i nerada nasih politicara, inace se drzava nebi nalazila u situaciji u kakvoj se danas nalazi.
dijasporo, ti si osiguran u nekoj od zemalja EU - i VRAČAJ se jednoj od najpoznatijij po ZLU i po ZLIM politicarima - bh političkoj DROLJI - cijem RAZJEBAVANJU STE i VI dali svoj nezanemariv doprinos - BAGRO ! DOĐi OVDJE GDJE TI JE MJESTO - pa onda ZAJEBAVAJ MZ i LAJČAKA ! Jebao te ONAJ koji ti dade DVA drzavljanstva ! MERKELOVA je NAJPAMETNIJA ZENA SVIJETA - ili ces biti BH ili DE DRZAVLJANIN - kod nje NEMA sjedenja jednom guzicom na dvije stolice ! KONSTUTIVNOST tri NARODA je JEDINI UBICA BiH - i SVE DOK se iz Ustava BiH NE IZBRISE KONSTITUTIVNOST - BOSNJAKA, SRBA i HRVATA - BiH ce biti BURE BARUTA ! Onoga momenta kada se umjesto KONSTITUTIVNA TRI - u Ustav BiH upise Bosansko Hercegovacka nacija sa GRAĐANSKIM Ustavom - pred kojim ce biti jednako pravno zasticeni SVI Srbi, Hrvati, Bosnjaci, Romi, Jevreji i SVI drugi građani BiH - neovisno o entitetima - kantonima - distriktima i unutarnjim granicama - dakle tek kada se iz Ustava IZBRISE - KONSTITUTIVNOST - i ENTITETSKO glasanje - drzava ce imati zdrave temelje za zdrav i funkcionalan zivot. ×××××××××××××××× Ubica drzave BiH br.1 - Je konstitutivnost tri naroda - koja rezultira sa TRI PREDSJEDNIKA !!! Ubica drzave BiH br.2 - Je ENTITETSKO GLASANJE kojim su SVI USTAVNO PRISILJENI GLASATI ZA SVOJE !!! ×××××××××× UN sa ili bez OHR-a - sa ili bez visokih predstavnika MORA pomoci BiH da se ove dvije ustavne kategorije sto prije izbrisu i zamijene normalnim građanskim Ustavom - i jednom za svagda skloniti sa vlasti sve promotore latentnih ili otvorenih etno-vjerskih zakona - i zamijeniti ih pravim i politicki zdravim liderima kojima religijski parametri nisu i ne smiju biti iznad ili deklarativno jednaki građanskim zakonima.
SLOVACKOJ POLITICKOJ DROLJI JE MJESTO U SLOVACKOJ!
Pa kad je to tako kako OHR, sto onda vise sjedite u BiH, idite kuci, koji cete nam vrag - ili se mozda necega bojite:)?