OHR
0

Domaći političari treba da vide gdje je njihova odgovornost

FENA
Po pitanju govora pred Vijećem sigurnosti Ujedinjenih nacija visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini, Miroslav Lajčak stoji iza svake riječi i svaka je odmjerena i tačna, izjavio je za FENU glasnogovornik OHR-a Oleg Milišić, reagirajući na pismo koje je član Predsjedništva BiH Haris Silajdžić uputio predsjedniku Vijeća sigurnosti UN-a.
  • Domaći političari jednostavno moraju prestati da kritiziraju međunarodnu zajednicu, na prvom mjestu, te da počnu od sebe da vide gdje je njihova odgovornost.Vjerujemo, kada bi se to desilo, građani bi vrlo brzo vidjeli pozitivne rezultate, kaže Milišić.

Podsjetimo, član Predsjedništva BiH, Haris Silajdžić uputio je pismo predsjedniku Vijeća sigurnosti UN-a , a u povodu govora visokog predstavnika u BiH, Miroslava Lajčaka, od 5. decembra pred Vijećem sigurnosti UN-a u vezi sa situacijom u Bosni i Hercegovini.

Povod ovog pisma je, kako navodi Silajdžić, da pojasni neka pitanja kojim se visoki predstavnik bavio u svom obraćanju. Bez takvog pojašnjenja, obraćanje visokog predstavnika bi članovima Vijeća sigurnosti dalo nepotpunu i pogrešnu sliku o situaciji u Bosni i Hercegovini, naveo je Silajdžić u pismu.