Komentari (23)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sinoc iz solane krenuse deseci kamiona ove krute soli za ceste za Njemacku, a nasim kretenima iz vlade ta ista nije dovoljno dobra?
Dobro ste skontali da je ova sol efikasnija od onog pjeska što posipaju.
Dokaži da se koristi u Kelnu ili Štutgartu! Moj prijatelju, oni i ne koriste industrijsku so za gradske ulice. Oni koriste kalcijev hlorid koji ne prlja i ne ostavlja tragove. Možda se tuzlanska so prodaje u pakovanjima za posipanje ispred kuća ili drugih objekata. U OBI-ju možeš kupiti takvu so!
Dakle Tuzla od Sarajeva je udaljena 125 kilometara tačno. Dakle oko 2h vožnje. Ali našoj vladi je lakše da nabavlja so iz Egipta. Dakle vi procjenite šta je jeftinije - so koja je kvalitetnija i udaljena svega 125 km ili ona skuplja koja je udaljena oko 4 000 km i koju morate malo transportovati brodom pa malo vozom pa malo putem.... Zapitajte se sami... I na kraju za ove koji tvrde da Tuzlanska so ne valja ,evo nagradno pitanje. Zašto ta Tuzlanska so je dovoljno dobra za Keln i Stuttgart a ne za Sarajevo ,Mostar ,Zenicu ?!?
javne nabavke su \"javne kuće\" i najveća ubleha od rata pa na ovamo. Zna se šta koliko košta, nisu potrebne. Ako kg nečega košta 1KM u slobodnoj prodaji ,preko tendera se plaća i po 2-5KM.
treba nekoga objesiti u tim nabavkama prodane duse !!
znam iz pouzdanog izvora da se tuzlanska sol koristi za posipanje ulica u kelnu i koliko sam cuo u stuttgartu. sigurno i u drugim njemackim gradovima...
FUJ BiH
kad ce vise neko za nesto odgovarati u ovoj drzavi?
mala zemlja za veliku nuždu..
Nista novog u ovoj truhloj drzavi
Samo nek pare ne idu Tuzli...ako ne mogu ostati u Sarajevu, nece vala ni Tuzli ici...c c c
Ne budite naivni! Pa ministar Bijedić je iz Tuzle. Tuzlanska so ne odgovara jer je isuviše sitna i uzrokuje trenutne kvarove mehanizacije. I preduzeću \"Rad\" bi odgovaralo da ima uvijek sigurnog dobavljača. Ta so je dobra za druge svrhe, a za ulice u zimskom peridu nije. Posebno je smiješna ova ministrova briga za prohodnost saobraćajnica u Sarajevu. Ha,ha,ha! Oho, ho, ha, ha! Pa još specijalno priopćenje za javnost!
USTAAAAAAAAAAJ;HAPSI BAGRUUUUUUU
Jedna rijec cetri slova LOBI
Istina i ja vidio kamione. Tuzlanska so je nedovoljno dobra sa ulice grada tipa Sarajeva. Neka zato Berlin, Minhen..... su ok sa time