BiH
0

Dogovorena saradnja SDP-a i NS Radom za boljitak

Sarajevo-x.com
U sjedištu SDP-a u Sarajevu održan je sastanak delegacija SDP BiH i Narodne stranke radom za boljitak, koje su predvodili predsjednici dr. Zlatko Lagumdžija i Mladen Ivanković Lijanović.

U centru pažnje su se našla programska opredjeljenja obje stranke, kao i viđenje budućnosti Bosne i Hercegovine. Konstatovano je da postoji visok stepen saglasnosti o ključnim problemima čije je rješavanje preduslov za bolji život običnog čovjeka, kao i to da obje stranke BiH vide kao buduću državu članicu EU i NATO-a.

Predstavnici SDP BiH su i prilikom ovog susreta naglasili čvrstu opredijeljenost da program "pet politika", koji je nastao u saradnji sa preko 10.000 građana bude implementiran od strane budućih vlasti u BiH.

Sagovornici su dogovorili i prve konkretne korake saradnje, a oni se odnose na koordinirane aktivnosti kada je u pitanju formiranje zakonodavne vlasti na svim nivoima u Bosni i Hercegovini.

Predsjedništvo SDP BiH je na svojoj jučerašnjoj sjednici, a nakon objavljivanja preliminarnih rezultata općih izbora, donijelo zaključak o početku razgovora o formiranju vlasti u BiH sa svim relevantnim političkim subjektima, saopćeno je iz pres-službe SDP-a.