Komentari (325)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
a sta je dobio Dodik, da nije mozda k_urac
a da nije mozda kurcina
aman,boze.ti bas znas kakva su ovlastenja u tim ministarstima pa komentarises koja su bitna a koja ne.ni jedna se sjednica ne moze odrzati ako je Premijer ne zakaze i on sastavlja dnevni red.za svaki zakon mora glasati barem jedan ministar iz konstitutivnog naroda.edukuj se prije price
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
SDA: 10 poslanika - 2 ministra i 2 zamjenika ministra DF: 5 poslanika - 1 ministar i 1 zamjenik ministra HDZ: 4 poslanika - 3 ministra i 3 zamjenika ministra Kol'ko košta učlanjenje u HDZ? Promjenio sam ime u Ante i počeo sam izbjeljivat kožu.
SDA ima i predsjedavajućeg VM- to si zaboravio. I to da HDZ ima 4/5 u Domu naroda i da ne može se bez njih nijedna odluka donijet. I da na državnom nivou postoji pravilo pariteta- da se pozicije dijele po 1/3 svima, bez obzira na brojnost. I da u Sarajevo ide daleko najviše para, i da Sarajevo muze sve ostale županije ( i Zenicu i Tuzlu i Krajinu).
Bakir je pametno uradio posao, uzeo je ministarstvo izbjeglica - ipak su oni najjače glasačko tijelo. Al' šta će mu glasovi kad je nesposoban? I ovaj debil Adil Osmanović se ubio dok nije dobio poziciju ministra, samo da se dograbi Sarajeva i pobjegne iz Banjaluke. Od danas sam ponosan HDZ-ovac.
Bakir Izetbegović je kazao kako je SDA dobila pozicije uz pomoć kojih će ispuniti obećanja data biračima. Ministarstvo civilnih poslova i Ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice, e pa znam da smo glupi jer smo to i na izborima pokazali glasajući za ove imbecile al da smo ovoliko nisam znao. Pa kome on više baca prašinu u oči !!! Sa ova dva ministarstva će on ispuniti obećanje i zaposliti 100.000 nezaposlenih. HAHAHAHAHAHA
Ministarstvo civilnih poslova je jako bitna pozicija. Ne djeluje tako, ali jeste. Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice - ako se ne varam, to je pozeljna pozicija zbog Sejdic-Finci rjesavanja. Nisam SDA:ovac ali slutim da Bake nesto muti. Ali vidjet ce se...
Eh, sve je vo fino, lijepo, dogovorili se, raspodjelili a niko se ne pita da li ove stranke imaju sposoben ljude i strucnjake za takva mjesta???
DF jeste pravio velike kompromise ovdje... A ministarstvo prometa i komunikacija je nadlezno za cestogardnju koja se zahuktala i za ocekivati je da naprave dobar posao tamo. Nadam se da nece praviti velike rezove i otjerati Karica radio je dobar posao.
Iste one snage koje su nas uvele u krvavi rat,da bi nas 25 g nakon rata pljackale ponovo formiraju Vlast,i udruzenim snagama ce ponovo da nas pljackaju. Ali nisu krivi oni,nego ovaj licemjerno kvarni narod.
koliko vidim kljuc od kase je uvijek kod istih,ali i neka je kad je narod mutav
jeeeeee! sad smo na.ebali !!!
Osobno nisam ljubitelj čove, ali mu moram skinuti kapu kako šalta bakira i želju. Uzet tri ministarstva u vijeću ministara i to najvažnija (financije i pravosuđe) je umjeće sa ukupno desetak posto. Taj čovjek zna preusmjerit rjeku a ne manipulirat ovim budalama. Svaka čast.
riđobradi nije politika za tebe fati se ovaca i u čobane manjine vladaju državom majorizirani su prošli šlus taman da se svi uposle na državne jasle taman ih toliko ima u bosni rješeno pitanje majorizirani svi na budjet eto vam prilike serem ti se u stau bake
Ovaj Bakir nije ni za pijace. On veze nema o politici. Ispade da je Zlatko bio bolji od njega. Ključna ministarstva uzeli katolici, manjina u BiH. Bakire, ti si izgleda gori od onog Kebe.
Stop majorizaciji bosnjaka!
Sta se lozite? Ko biva nesto ce se promijeniti? Vala mi ako nisu bili u stanju do sada napraviti neki pomak, ne vidim zasto bi odjednom bilo drugacije.
nakon danasnjeg dana NIJEDAN Hrvat nema pravo da kaze da nisu jednakopravan narod,pogotovo na ovom portalu,joj da hoce sto prije izaci taj popis,da se shvati da ih ima ko roma u ovoj drzavu
Jeb.em te zatucanog takog,citavk sarajevo ti gleda rtl i hrt,koda mi sta znaci cija je tv
Zar nije objavljen vec popis po nacionalost ?
mislim da ovakva raspodjela ministarstava nije u redu, suprotna je svim demokratskim principima i deklaracijama o jednakosti prava. Opet je oštecena stranka koja ima najveci broj glasova Bošnjaci najgora ministarstva dobise, iako su vecinski narod. Bakire ti to nisi smio dozvoliti. Gdje je ovde Komsiceva prica da se poštuje volja naroda koji se izjasnio demokratski..............
Ma kako god, sve su to ista go*na, da barem hoce raditi u interesu naroda i pokrenuti nas sa mrtve tacke, al' ovo ti je samo da oni sebe zastite i da ugrabe koji milion vise.
jebo drzavu u kojoj svaki mjesec djele pozicije
Hrvati sa 3 puta manje glasova dobise vise od Bosnjaka, toliko o ugroženosti...