Komentari (162)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
cime se vi ponosite. Jedino kad treba dici kredit od mmfa to zavrsite za dan a kad treba da se dogovorite sa radnicima kojima nece da uvezu radni staz i ostalo tu imate po hiljadu nekih sastanaka i komisija sram neka vas bude !!! opet ce neduzne narod vracati a niko koristi nece vidjeti!!!!!!!
U prijevodu bosmal objasnjava da bezveze prdimo u prasinu pod guzicom.
@AS1 Jbt ti pricas o makroekonomiji a iz tvog teksta je jedino jasno da si polupismen..
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Nema veceg jada nego vracati tudze kredite i kada se zaduzuju u moje ime a ja nemam nista stim.
Zvucat ce ti smijesno, al garantujem ti da je MMF-ov monstruozni uvjet upravo taj da narod u drzavi vraca kredit :D
Mi smo "bure bez dna" zahvaljujuci nasim vozdovima. Posudjuju stotine milione eura i sta ce sa tim parama.? Da vrate kamate i dio glavnice od predhodnih pozajmica od MMF-a !! Nije mi jasno u sta potrose te silne milione.
Zvizdiću jesmo li spremni da za propalu RS vraćamo kredite? Mislim da je krajnje vrijeme da se sravne računi na nivou države! Razmisli, pa ostavka. Svi koji misle i rade kao ti!
HOĆEL SAD izać ZENIČKA dječica i mahati TURSKIM zastavama ?? Ili zastavamo UN nakon ovolikog uspjeha ! ? Molim čitaoca da uoči itroniju i da zaključi na koga se odnosi ! ZAtim da dječici u Banja Luci stavi RUSKE zastave radi onih 666 miliona kredita od Putina i na kraju u Mostaru dječica mašu Španskim zastavama, iako Španija ne podržava odvjepljenje Katalonije !!
Eh ,eto socijalnog mira jos pola godine , a onda neka nam je Bog , Allah , Jahve itd.. na pomoci svima ...
Nesposobnjakovići znaju se samo zaduživati,dizati kredite a ne znaju da stvore kapital,profit,novac.
A onda ćemo ove sve kredite otplatit na isti način kao što je Jugoslavija....ratom.
Ušli smo u ropstvo, ono dužničko, ono najgore.... jer dužan čovjek hoda spuštene glave... ohola vlast nije iskoristila ništa od brojnih pristupnih fondova koji su nam bili na raspolaganju, čak se nisu ni trudili povući donacije za poplavljenje, jer je trebalo raditi i pisati projekte... Njima jedino odgovara keš kojim će kroz krpljenje budžeta, korumpirati birače i tako osigurati još barem 5-6 godina vlasti...
Pošto vidim da nisu pomenuli kakva je kamata niti kako planiraju da vrate te pare, verovatno planiraju da ovaj kredit dodaju na svoj ionako ogroman spoljni dug za koji veruju da nikad neće morati da ga otplate jer je već sad dostigao enorman iznos. Inače, spoljni dug bivših jugoslovenskih republika je oko 20 puta veći od onog koji je Jugoslavija imala 1990. MMF zastupa interese zapadnog kapitala, što potvrdjuje činjenica da vam nisu dali bespovratni kredit ili bar beskamatni kredit.
Pošto se hvalite rastom BDP-a od najoptimističnijih, neverovatnih 3%, voleo bih da objasnim onima kojima slabije ide matematika da tim rastom mogu da očekuju bolji život za nekih stotinak godina, po uslovom da taj rast održe. Inače, taj ostvareni rast proizvodnje pre svega podrazumeva veću proizvodnja stranih kompanija, odnosno profit te proizvodnje ide stranim investitorima koji bedno plaćaju vaše radnike. Neverovatno je kolika ste banančina od države postali i vi i sve države bivše Juge.
Znači, velekvislingovi šegrti nastavljaju uživanje na lovorikama genocida, sve dok ne realiziraju bosnocid. I to pod patronatom UN-a i EU-e.
da smo k'o što nismo gorilo bi dok se ovo ne bi sje8alo... da smo k'o što nismo!
Razlog uzimanja kredita of MMF-a je rezultat ekonomske krize. Biraci na potezu!
naravno da se dogovore za dan kad je mmf u pitanju kad te pare sto dobijemo oni sebi strpaju u djep na razne nacine.
Malo nam je 550 mil ,treba nama više 😤
MMF, aha, a oni su razlog zašto je vaša rata kredita tolika?
Tooooooooo, daj jooos kredita. sta je macku teleca glava.
Hoćemo l' dignut kakav stalkeni šoping centrić? Kupit kakav bijesan autić? Možda proširit džepić za koji miliončić eurić? How about po jedan stančić? Hotelčić pak? Što da ne.