U KŠC 'Sv. Josip'
0

Dodjeljene stpendije Fondacije 'Za mudrost i plemenitost'

Sarajevo-x.com
U subotu 28. novembra u prostorijama KŠC-a „Sv. Josip“, Sarajevo, predsjednik Upravnog vijeća Fondacije/Zaklade „Za mudrost i plemenitost 'Pro sapientia et clementia' mons. dr. Pero Sudar, promicatelj katoličkog školstva u BiH, potpisao je ugovore o stipendiranju sa 71 studentom/stipendistom.

Zaklada je pravno i formalno registrirana početkom ove godine, ali zapravo djeluje od samog početka osnivanja katoličkih škola tj. točnije od 1996. Već od te godine Promicatelj, preko ravnateljstva pojedinih Centara koji su predlagali ponajbolje učenike, potpomaže i stipendira do 50-tak studenata svake godine. Budući da je broj stipendista rastao iz godine u godinu, osjetila se potreba da se već postojeće stanje pravno-formalno regulira i registrira. Zakladom ravna Upravno vijeće od 7 članova na čijem čelu je mons. dr. Pero Sudar, promicatelj katoličkog školstva u BiH.

Početkom nove akademske godine Zaklada je raspisala javni natječaj za dodjelu stipendija na koji se prijavilo 81 kandidat/student. Upravno vijeće Zaklade na svojoj sjednici odražanoj 17.studenog, ravnajući se po bodovnoj rang listi (socijalni status, prosjek ocjena, uspjesi i nagrade..), prihvatilo je prvih 30 kandidata/studenata s te bodovne rang liste da budu stipendisti Zaklade.

Sama svečanost potpisivanja ugovora o stipendiranju počela je upoznavnjem stipendista s temeljnim ciljevima Zaklade, pravima i obvezama korisnika stipendija. Potom je bila sv. Misa, sa i za stipendiste Zaklade, koju je predslavio biskup Sudar koji je zahvalio dobrom Bogu što preko dobrih ljudi omogućuje i nama da i mi činimo dobro drugome. Nakon sv. Mise uslijedio je sam čin potpisivanja ugovora o stipendiranju te prigodni domjenak