BiH
1

Dodik spreman za saradnju sa Nikolićem

SRNA
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas u Beogradu da je spreman da sarađuje sa novoizabranim predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem na stabilizaciji srpskog naroda u regionu u okviru svojih ustavnih ovlašćenja i Sporazuma o specijalnim i paralelnim vezama Srbije i Srpske.

Dodik je rekao da poštuje izbornu volju glasača u Srbiji, ali da mu je žao što je Boris Tadić izgubio izbore, ocijenivši da će, imajući u vidu raspored političkih snaga u Srbiji, ovakav izbor predstavljati neizvjesnost za Srbiju.

On je ocijenio da pozicija predsjednika svuda u regionu, pa i njegova lično, može da bude problematična „ukoliko nema efektne vlade koja bi mogla da korespondira sa institucijama u nekom vrijednosnom političkom smislu“.

„Od ključne je važnosti za zemlje kao što je Srbija da imaju jedinstvo političke vlasti i ako to jedinstvo izostane, Srbija će onda platiti značajan ceh, a to će, naravno platiti ljudi koji ovdje žive“, rekao je Dodik novinarima u Beogradu, gdje je učestvovao u konstitutivnoj sjednici Organizacionog odbora za obilježavanje 70 godina od Bitke na Kozari.