Novi performans
388

Dodik pobjedu u Prijedoru proslavio uz stari hit "Ne može nam niko ništa"

V. K.
Dodik prije nekoliko sati stigao u Prijedor (Foto: Screenshot)
Dodik prije nekoliko sati stigao u Prijedor (Foto: Screenshot)
Nakon što su zvaničnici SNSD-a objavili da kandidat ove stranke za gradonačelnika Prijedora Slobodan Javor ima više od 3.000 glasova prednosti u odnosu na kandidata opozicije, predsjednik SNSD-a Milorad Dodik u svom stilu je proslavio dobar izborni rezultat.
Naime, Dodik je prije nekoliko sati stigao u Prijedor te je posjetio izborni štab SNSD-a. Između ostalog, Dodik je Javoru kao poklon donio i rakiju.

"Pobjeda Slobodana Javora je dobra za Prijedor. Ona je dokaz da će ovaj grad nastaviti da se razvija u pravcu kako smo zacrtali. Sinergija republičke i lokalne vlasti uvijek donosi razvoj lokalnoj zajednici", poručio je Dodik.

Nakon što je čestitao pobjedu Slobodanu Javoru, Dodik je vrlo brzo prešao i na "drugi dio" proslave izborne pobjede koji u ovom slučaju uključuje i stari folk hit.

Naime, Dodik je u društvu Javora i ostalih SNSD-ovih zvaničnika zapjevao pjesmu Mitra Mirića "Ne može nam niko ništa", što je pjesma koja je na neki način postala "zaštitni znak" lidera SNSD-a s obzirom na to da je često izvodi tokom predizbornih i postizbornih okupljanja.

Inače, izlaznost na prijevremenim izborima u Prijedoru je poprilično mala. Prema podacima CIK-a BiH glasalo je 30,98 posto ukupnog broja birača.