Komentari (29)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Po-se-rem ti se na retoriku !!!! SIKTER
nema lijeka za covjeka a bogami ni za narod koji se nada da ce dobiti na upravljanje drzavu tako sto ce srbi izumrijet ili poceti navijati za dzeku koji imbecili
@CINJENICA Mujice,za kvazi-naciju koja je od 1976. godine do 1993. promijenila tri identiteta i ne očekujem previše pameti i obraza.Jedino mjesto u istoriji ste našli u vicevima.Sad ste u fazi \"sadaka-žrtva\" i na tom gradite identitet,a ko je gradio na tom identite nije daleko stigao.
Imate novi Brenin hit na tubu \"Mile voli nisko\", pogledajte!
Rekli su odprilike: Mnogi od nas tačno znaju svoje hrišćanske pretke, i mogli bismo da pokažemo i direktne dokumente. Ali čemu to? Što bismo tim pominjanjem postigli? Ova zamjerka i ovakvo pitanje mogli bi se postaviti povodom otkrivanja svakog istorijskog podatka. U ime čega zatvarati oči pred istinom? Time se ništa ne mijenja, kao što se nikakva ljaga ne baca na bosansko-hercegovačke muslimane ako im se ukaže na njihovo porijeklo....Bili smo hrišćani pa smo ostavili stari vjeru i uzeli novu okupatorovu(osmanlijsku)....\" Meša Selimović (Sjećanja)
@CINJENICE \"Moji bliži preci su iz Bileće. Selimovići su porijeklom iz Vranjske na granici Hercegovine i Crne Gore, od drobnjačkog bratstva Vujovića. Šefik Pašić koji je ispitivao porijeklo naših porodica, piše o tom na osnovu dokumenata koje je pronašao u arhivskim i porodičnim dokumentima.....Navodno je bilo devet braće i dvojica pređu na islam, da bi štitili jedne druge, i od njih su Selimovići i Ovčine. Kada sam 1972 godine naveo ovaj podatak(iz normalne radoznalosti i želje za otkrivanjem svoga korijena) neki intelektualci iz Bosne su mi to oštro zamjerili.
@CINJENICE \"S nejasnim osjećanjem stida zbog porijekla, i krivice zbog otpadništva, nećemo da gledamo unazad, a nemamo kud da gledamo u naprijed, zato zadržavamo vrijeme, u strahu od ma kakvog riješenja. Preziru nas i braća (Srbi) i došljaci (Turci), a mi se branimo ponosom i mrznjom. Htjeli smo da se sačuvamo (prelaskom na islam), a tako smo se izgubili, da više ne znamo ni šta smo. Nesreća je što smo zavoljeli ovu svoju mrtvaju i nećemo iz nje. A sve se plaća pa i ova ljubav.\" Meša Selimović (Derviš i Smrt)
Wow Dode jes\' sexy.....Toooooooo Dodo manekenu naš, kad možemo očekivati jedan fotosešn za Alma Ras - dodir koji volim?
Jedno veliko bravo za srbina iz Bjeljine sto se ponosi svojom zemljom BOSNOM isvojim reprezentativcom Edinom DJekom,a nadam se i mi ostajemo pri svojoj retorici ,samo je BiH vjecna ostalo je mozda promjenjivo.Zato za sve one koji vole BiH SU GARANT OPSTANKA NARODA I GRADJANA BiH. SMRT FASIZMU SLOBODA BiH
PSIHIJATAR Kada su Karadzicevi poslusnici Karadzicu prenijeli informaciju da Srbi nece da obuku uniformu i uzmu oruzje da se bore za \"srpsku stvar u BiH\" Karadzic je rekao: \"Sve ih pobijte. Ko god nece da uzme oruzje.... pobijte ih\" To je rekao pred desetak svjedoka medju kojima je bio i bosanski knjizevnik crnogorskog porijekla Marko Vesovic koji o tone pise na www.e-novine.com
za@CINJENICA Dok postojimo postojacemo kao narod uspravnog cela,narod koji je vec do sada mnogo doprinio Svjetskoj civilizaciji i razvoju,kao narod koga su uvazavali kroz istoriju i mali i veliki.Kada prestanemo da postojimo -sto se nece dogoditi dok je svijeta i vijeka-neka Svijetu daju svoj doprinos oni koji su se odrzali i koji se odrzavaju samo bioloskim rasplodom slicno zoharima koji zoblju samo gotovinu po tudjim ambarima -oni sto su sebi dalo ime bosnjaci..
CIRILICA-PISMO KOJE NESTAJE - Ćirilica je u Srbiji praktično okupirana latinicom i englenštinom, tako da umire u javnom životu. I mada je ćirilica naše narodno i službeno pismo ona je javno umirla na tablama firmi, na reklamnim panoima, na tv ekranima, na internetu i čak i u novinama. U Beogradu se danas štampaju samo tri dnevnika na ćirilici „Večernje Novosti“, „Politika“ i „Pravda“. A u Novom Sadu postoji pretnja da ćirilični „Dnevnik“ više ne izlazi. U gradu Bijeljini manje od 50% natpisa firmi i preduzeca napisano je na ciriloici, sve ostalo je napisano latinicom.
SAMO BEOGRAD IMA STANOVNIKA KOLIKO IMA PRIPADNIKA BAJAGI NACIJE ZVANIH SAD BOSNJACI.PARDON BOSANCI,PARDON HERCEGOVCI,PARDON BOSNO HERCEGOVCI..PARDON I NAJLAKSE RECI POTURICA!
Molim te nadji mi tog LIKA IZ BIJELJINE A DA JE SRBIN A DA MU JE BLIZI EDIN DZEKO OD KOLAROVA ILI BILO KOJEG DRUGOG SRBINA! TI SA INACE POZNAT PO CINJENICAMA... AHAHAHHAA E BAS BIH VOLEO DA MI KAZES U SRBIJI DA NAS SRBI NE VOLE!
U Srbiji je održan popis između 1. i 20. listopada, kojim su potvrđeni raniji strahovi demografa -- Srbija je izgubila oko 300.000 ljudi u manje od desetljeća. \"Manji broj stanovnika posljedica je niske stope rađanja i emigracije stanovništva iz Srbije\", izjavila je za SETimes Snežana Lakčević, šefica Odjela za popis stanovništva u srpskom Zavodu za statistiku. Ako se nastavi ovakav trend da svako 10 godina Srbija gubi po 300 000 stanovnika moglo bi se reci da su Srbi narod koji nestaje.