Lokalni izbori
59

Dodik o kandidovanju Šobota: Učinit ćemo sve da njegova pobjeda u Banjoj Luci bude neupitna

V. K.
Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik oglasio se povodom kandidature Nikole Šobota za gradonačelnika Banje Luke ispred ove stranke te je poručio kako će učiniti sve da on odnese pobjedu.
Na konferenciji za medije nakon sjednice Gradskog odbora SNSD-a, Dodik je rekao kako je ovo prva zvanična nominacija predstavljanja kandidata za lokalne izbore.

"Nama je čast i zahvalnost doktoru, što je prihvatio ovu kandidaturu, čovjek koji je sve svoje stručne, akademske faze prošao, koji se pokazao veoma operativnim. Uspostavljanjem nečega, čega u Banjoj Luci nikada nije bilo, a to je kardiohirurgija u Banjoj Luci, je dokazao svoje uspješno rukovodstvo. Uvjeren sam da će on veoma posvećeno, svojoj Banjoj Luci, vratiti najbolje što može da učini kao gradonačelnik", istakao je Dodik.

Poručio je i kako Šobot ima punu podršku SNSD-a.

"Šobot ima apsolutnu podršku, a mi ćemo učiniti sve da njegova pobjeda kao gradonačelnika Banje Luke bude neupitna. S njim na tom mjestu će početi nova historija Banje Luke. RS je ponosna na kardiohirurgiju koju vodi Šobot, ima apsolutnu podršku", rekao je predsjednik SNSD-a.