BiH
453

Dodik novinaru: 'Aj nemoj me za**bavati

Klix.ba
Na sjednici Izvršnog odbora SNSD-a održanoj jučer u Banjoj Luci bilo je riječi o krizi u Federaciji BiH i prijevremenim izborima, a predsjednik RS-a Milorad Dodik bez imalo poštovanja govorio je manjim opozicionim partijama u tom entitetu, koje su prethodno tražile ostavke i vanredne izbore.

Poručeno je da će SNSD podržati ako SDS pokrene inicijativu za prijevremenim izborima i uputi je u Skupštinu, a Dodik je dodao da neće prihvatiti "podmetanje SDP-a, koji želi da spasi sebe pokušajem unitarizacije BiH kroz prizivanje vanrednih izbora".

"Ali smo spremi, ako opozicija misli da u Republici Srpskoj treba održati prijevremene izbore, da odemo u Parlament i donesemo tu odluku, održimo izbore, ali to bi značilo da moramo i u oktobru da idemo na izbore", kazao je predsjednik RS-a i ismijao male opozicione partije (radikale, nove socijaliste, SNS) koje traže ostavke. Na pitanje novinara o njihovim zahtjevima rekao je da nije mu jasno ko su predstavnici tih partija.

"Ko je, majke ti? 'Aj nemoj me za**bavati! Kakva je to opozicija? Hajde da budemo ozbiljni", rekao je Dodik pitajući kakva je njihova politička snaga.

SNSD je na jučerašnjem zasjedanju odlučio tražiti da se pojača obezbjeđenje srpskih predstavnika u vlasti, te će pokušati spriječiti "preljevanje situacije iz FBiH u RS".