BiH
3

Dodik: Izgradnja zgrade je u skladu sa zakonom

FENA
Milorad Dodik (Foto: SRNA)
Milorad Dodik (Foto: SRNA)
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik podržao je danas izgradnju stambeno-poslovnog objekta na zelenoj površini kod "Medicinske elektronike" u Banjoj Luci, ističući da je investitor sve radio u skladu sa zakonom, a da "jedino okupljanje građana nije u skladu sa zakonom jer su određena mjesta gdje je to dozvoljeno".

On kaže da okupljanje građana do sada niko nije osporio, ali da ni u jednom relevantnom dokumentu ni Grada ni RS-a taj prostor u centru Banje Luke nije predviđen da bude park, niti je to ikada bio.

Dodik je, komentirajući sedmodnevne proteste nezadovoljnih građana zbog uništavanja te jedne od posljednjih većih zelenih površina u centru Banje Luke, kazao da poštuje opredjeljenje svih, ali da se "pravna država mora poštovati".

"Veoma je teško naći bilo koju investiciju i investitore. Dobro je da se radi i gradi jer to obezbjeđuje dinamiku, fiskalne prihode, održivost", naveo je entitetski predsjednik i dodao da je "bilo negodovanja i kada je počela gradnja zgrade Vlade RS-a i autoputa Banja Luka – Gradiška, ali bez rada nema ni napretka".

Ustvrdio je da je Banja Luka "vođena SNSD-om doživjela transformaciju i postala mjesto političke moći u BiH".

Stotinjak nezadovoljnih Banjalučna okupilo se i danas na spornom mjestu gradnje, negodujući zbog "betoniranja" zelene površine u centru Banje Luke, gdje firma "Grand trejd", čiji je vlasnik kontroverzni banjalučki biznismen Mile Radišić, na zelenoj površini gradi stambeno-poslovni kompleks.

Od početka gradnje traju i protesti nezadovoljnih građana i ekoloških udruženja.