Podržat će Lagumdžijine kandidate
0
Dodik i Čović: Inzko je glavni krivac za krizu u FBiH
Komentari (135)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Aliverić Tuzlak AMANET OD ĐEDA \"U dolafu moga đeda s desne strane u pretincu, kad još bijah grješno d\'jete viđah malu ikonicu. Prikradoh se da razgledam, Kakva li je na njoj slika, Bješe srebrom optočena Slika Đurđa mučenika. Ja to onda nisam znao. Zazir\'o sam od aždaje, Al\' s aždajom ko se bori, Osjeć\'o sam, junak da je. Samo zato, samo zato, Ja poljubih tog čovjeka. Đed uniđe — ja se zbunih — A on reče: \'Neka, neka! Istog Đurđa, ljubili su Naši preci ko svečari, Pa zar da jađunah ljubnut\' Što ljubljahu naši stari. Al\' ti n\'jesi poljubio Samo hader — ilijaza, I poljupce si poljubio Svojih rahmet praotaca\'. Tako đedo, al\' on ode Već odavno s ovog sv\'jeta, A ja čuvam ikonicu Pored drugih amaneta. Al\' ja zato, Al.ah-ikber, Čvrsto s držim svog mezheba, A mezheb mi ništ\' ne smeta Da srbujem kako treba\". Objavljeno u Bosanskoj vili, 1898
Kome se ne svidja i ne voli drzavu - vanka . Ne shvatam vas kako mozete zivjeti u drzavi koju ne volite .Nosate njene dokumente , tablice zovu vas Bosancima i sa lijeve i desne strane moje Bosne i Hercegovine . Znam da vas to boli , ja da sam na vasem mjestu ja bi se iselio jer ce BiH biti dok je Bsnjaka u njoj . Znam da boli al tako vam je :)
Svaka cast na komentarima. Pratio sam vasu prepisku sa Tomislavom tj.Komsicem Zeljkom... Racionalno razmisljanje potpuno zrelo i nadasve objektivno. Bravo!!!
Srbi imaju svoju Republiku Srpsku, Hrvatima Herceg Bosna a Mudzosi nek zadrze 24 % islamske dzamahirije...
Tomislav razmislja ko Bugojanski hrvat 93.A onda malo Ml.aco malo Ciko.tic malo logor i opppa.Eto vas u Livnu Zagrebu Europi.
Dogovor kucu gradi........kaze stara narodna poslovica. Ko ne ucestvuje nije u raji
ma nema ga ...radio covjek do 16 sati pa otisao kuci :) nije los posao zezati se po portalima ali ipak mislim da to dosadi.
udariti kao Srbi 90-tih? znamo kako su bosnjaci tada prosli, 65 hiljada mrtvih
cuj on bi da se razgranici ahahahahahaha za takovo nesto Hrvoje moras imati m.uda i stisnuti s.upak pa udariti na Bosnjaka hahahahahahaha
pa bolan hrvoje opet mi zavadjas bosance i hercegovce po portalima ;). dajte narode smirite dozivljaj nije hrvoje los, samo se mora od necega i zivjetti na ovako teskom vaktu. a hrvojev je zadatak da \"navikava\" bosnjacki korpus na ideju nacionalne bosnjacke drzave. ko veli cak i laz hiljadu puta kad izgovoris postane istina. pozdrav od bosnjakinje hrvoje i \"bidni fin\" odnosno... ma trazi bolan neki drugi posao nije ovo tvoj intelektualni nivo :(
Takav si kakav si, tu se ne može ništa.... No, da rezimiram ovu temu prije nego vas napustim. Problemi u BiH, pa i prolijevanje krvi, kroz noviju povijest su se desavali uvijek kada je jedan od tri naroda poželio da je cijela BiH njegova, bez podjele. 1941. su to poželjeli Hrvati, 1991. Srbi, a danas to žele Bošnjaci. Svrha moga pisanja ovdje je između ostalog da kod Bošnjaka apeliram na razum, da stanu malo, da razmisle, da uče iz povijesti i tuđih grešaka, da ovaj povijesni period ne ostane zapamćen kao vrijeme \"kada Bošnjaci nisu znali stati\". Razgraničimo se i rastanimo kao ljudi. Do čitanja!
E da Hrvoje, da ne zaboravim, Prvo, ja nisam nikakva manjina, vec pripadnik konstitutivnog naroda u BiH. Ne vidim kako i zasto bi se ja trebao asimilirati u sredini gdje sam se rodio i gdje zivim? Pa nisam ja dosao iz Maroka ili Nigerije. Ovdje se ne govori drugim jezikom. Ne znam o kakvoj asimilaciji pricas. Moram jos da ti kazem da. navijam za reprezentaciju BiH u svim sportovima, a posebno u nogometu. Volim i hrvatsku repku, ali drazi su mi nasi Zmajevi. Sta cu kad sam takav :-)
Rajkan ošajcava Borjanu
Glavni krivac je narod koji vas bira!!!!
Hrvoje, Ja se ponosim kad me takvi kao ti zovu \"losim hrvatom\" jer mi je to dokaz da jos razmisljam svojom glavom i nisam asimiliran od troglavog nacionalistickog i kolektivistickog. \"Borga\" kao sto neko ovdje spomenu. Ja sam ti ko Zeljko Komsic i on je proglasen losim hrvatom. Kao da neko ima ekskluzivno pravo da procjenjuje ko je los a ko dobar hrvat. Ne budi smijesan. Meni moje hrvatstvo niko ne moze oduzeti, ja ne volim samo hrvate, nego sve ljude bez obzira na porijeklo. Ako sam zato nekome los, pa neka sam. Samo ja sebi ne bih mogao uzeti za pravo da vrsim takve procjene.
Po Hrvoju je svaki katolik na ovim prostorima Hrvat, sto je cisti nacionalizam da ne kazem onu tezu rijec. hrvoje pogledaj genetske analize bosanskih i hrvatskih katolika i bosanskih muslimana. Kome su blizi bosanski katolici????? Cini mi se da je to bilo jucer kardinal Puljic i banjačlucni biskup F.Komarica su BH katolicima porucili. \"Vasa je domovina Bosna i Hercegovina\"
@Istina... jadna ova zemlja ako se pouzda u tvoje znanje.. u hercegovini je bila Troja.. sta sad imas reci?? m a m l a z e