BiH
17

Dodik garantuje da neće biti incidenata na mitingu u subotu

Anadolija
Milorad Dodik (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Milorad Dodik (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Milorad Dodik, predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) poručio je danas u Istočnom Sarajevu da organizatori mitinga "Srcem za Srpsku! Stop izdaji." neće dozvoliti da dođe do bilo kakvih incidenata, jer je osnovna namjera mitinga izraziti privrženost ideji jake Republike Srpske i manifestovati njen demokratski kapacitet i zrelost.

"Na ovaj miting će doći svi oni kojima je stalo do RS i koji žele njen razvoj i jačanje njene autonomije. Na takvom događaju nema mjesta za bilo kakve incidente i ja lično garantujem da do njih neće doći", rekao je Dodik.

U saopštenju SNSD-a se navodi da je Dodik danas u Istočnom Sarajevu održao sastanak s predsjednicima gradskih i opštinskih odbora SNSD-a iz izbornih jedinica sedam, osam i devet i s njima razgovarao o organizaciji mitinga "Srcem za Srpsku! Stop izdaji.".

Tom prilikom, zajednički je konstatovano da je organizacija SNSD-a snažna i potpuno sposobna da, zajedno s koalicionim partnerima, organizuje jedan veličanstven i miran miting podrške RS i njenim institucijama.

"Pozivam sve građane RS da nam se u subotu pridruže u Banjoj Luci i da na jedan veličanstven način cijelom svijetu pošaljemo poruku da je svima nama RS najveća i najznačajnija svetinja", dodao je Dodik.

Da podsjetimo, u subotu je i Savez za promjene najavio proteste od 12 sati u banjalučkom parku Mladen Stojanović, odakle će se uputiti na Trg Krajine gdje SNSD organizuje miting.