Banja Luka
0

Doček Nove godine uz domaće izvođače

FENA
Banja Luka
Banja Luka
Nekoliko hiljada Banjalučana okupilo se na Trge Krajine gdje su u novogodišnjoj noći nastupali domaći izvođači.

Većina je Novu godinu je dočekala u svojim domovima, a organizovane proslave bile su i u restoranima i kafićima.

Banjolučani su imali priliku da Novu godinu dočekaju na otvorenom i to na dvije lokacije u gradu - Trgu Krajine i prostoru ispred Banskog dvora, što je novina u odnosu na doček 2008. godine.

Uime Grada Banja Luka, organizator dočeka Međunarodne i Dječije nove godine na otvorenom bila je Javna ustanova Kulturni centar "Banski dvor", a za sve aktivnosti utrošeno je 55.000 KM.

Novogodišnji program na velikoj bini, koja se bila na Trgu Krajine, počeo je 31. decembra u 19 sati, a nastupali su Krajiški trubači, Maja Tatić, grupa "Saund bit", Svjetlana Ceca Vidović u pratnji Slobodana Vidovića na harmonici i grupa "Treća smjena“.

Mala bina bita je smještena između Banskog dvora i Palate RS-a, a na njoj su nastupiti grupe "Balkan eksperes", "Dip in džoj" i "Afrodizijak", te DJ Jovo.

Gradonačelnik Banje Luke Dragoljub Davidović tradicionalno je u ponoć čestitao Novu godinu sugrađanima, nakon čega je uslijedio vatromet.

U toku cijele novogodišnje bio je organizovan besplatan javni prijevoz na gradskim linijama.

U policiji je rečeno da je novogodišnja noć u Banjoj Luci protekla mirno bez većih incidenata i narušavanja javnog reda i mira.

Služba Hitne pomoći intervenisala je u slučajevima deset tuča i 13 saobraćajnih nezgoda.

Vatrogasna služba imala je jednu intervenciju u 02.00 sata iza ponoći na gašenju požara u kući na Bronzanom Majdanu kod Banje Luke.

U banjalučkom porodilištu rođene su dvije djevojčice i jedan dječak.