Uspostavljena saradnja
99

Dobrovoljni davaoci krvi od sada će imati pogodnosti na Olimpijskom bazenu Otoka, ovo su detalji

I. B.
Olimpijski bazen Otoka nudi pogodnosti za dobrovoljne davaoce krvi
Olimpijski bazen Otoka nudi pogodnosti za dobrovoljne davaoce krvi
Olimpijski bazen Otoka i Zavod za transfuzijsku medicinu FBIH odlučili su nagraditi humanost dobrovoljnih davaoca krvi i omogućiti im beneficije plivališta Olimpijskog bazena u Sarajevu.

Ovo je ujedno prvi put da je realiziran ovakav vid saradnje, do koje je došlo na inicijativu gradskog vijećnika Adija Škaljića.

Protokol su potpisali direktor Olimpijskog bazena Avdija Hasanović i direktorica Federalnog zavoda za transfuziologiju Aida Đozo s ciljem podsticanja društvenih interesa i koristi, kroz razvoj motiviranosti i zadovoljstva višegodišnjih dobrovoljnih davalaca krvi koji humanim činom pomažu osobama kojima krv znači život.

Aida Đozo i Avdija Hasanović
Aida Đozo i Avdija Hasanović

Uprava Olimpijskog bazena Otoka će onima koji su dvadeset i više puta dobrovoljno dali krv, obezbijediti beneficije u smislu pružanja usluga rekreativnih aktivnosti po Tarifi 2 zvaničnog cjenovnika.

Cjenovnik je dostupan na zvaničnoj web stranici bazena, a možete ga pronaći i ovdje.

Dobrovoljnim davaocima krvi biti će, također, omogućene iste pogodnosti koje preduzeće ima u ponudi modela za Treću životnu dob - osam termina mjesečno 10,00 KM, odnosno 2 puta sedmično, u unaprijed planiranim terminima.

Da bi ostvarili pogodnosti, dobrovoljni davaoci krvi su obavezni da na blagajni Olimpijskog bazena u Sarajevu pokažu potvrdu izdatu od Zavoda za transfuzijsku medicinu FBiH, kao dokaz svog statusa.

Saradnja je potpisana na 12 mjeseci.