Jačanje infrastrukture
75

Bazen Otoka na sastanku sportskih centara u Zenici, najavljen i novi ciklus škole plivanja

D. P.
Sastanak u Zenici (Foto: Olimpijski bazen Otoka)
Sastanak u Zenici (Foto: Olimpijski bazen Otoka)
Jučer su u Zenici predstavnici Olimpijskog bazena Otoka na poziv "JP za upravljanje i održavanje sportskih objekata d.o.o. Zenica", na čelu s direktorom Nedimom Talićem, prisustvovali drugom sastanku grupe predstavnika sportskih i kulturnih centara koji djelovanje imaju na području Federacije Bosne i Hercegovine.

Na jučerašnjem sastanku, pored teme o formiranju Saveza/Udruženja sportskih i kulturnih centara sa područja Federacije Bosne i Hercegovine, revidirani su zaključci sa prethodnog sastanka i usvojeni su drugi bitni zaključci:

Ponovo je zatražen sastanak sa premijerom Vlade Federacije BiH prema kojem bi obrazložili i uputili zahtjev za formiranje posebne stavke u Budžetu za izdvajanje direktnih finansijskih sredstava kao pomoć za unaprjeđenje rada i saniranje problema sportske infrastrukture, kao i institucija kulture.

Veća ulaganja u sportsku infrastrukturu i objekte kulture kroz postojeći program prema Javnom pozivu koji objavljuje Federalno ministarstvo kulture i sporta, što za cilj predstavlja bolje uslove za naše sportiste i kulturne djelatnike, te ostvarivanje boljih rezultata na međunarodnoj sceni.

Graditi prijateljske i poslovne uspjehe zajedničkom podrškom na različitim projektima, te podizati svijest kod nadležnih institucija o važnosti identiteta kulture i sporta.

Sastanku su prisustvovali direktori i predstavnici sportskih i kulturnih centara iz Sarajeva, Goražda, Tuzle, Gornjeg Vakufa, Bugojna, Tešnja, Kaknja, Bihaća, Banovića, Žepča i Zenice, a podrška je također stigla od velikog broja institucija iz drugih lokalnih zajednica, koji zbog ranije preuzetih obaveza nisu bili u mogućnosti prisustvovati sastanku.

Nakon sastanka, prisutni su pregledali objekte Arenu Husejin Smajlović i Atletski stadion Kamberovića Polje, gdje su se upoznali sa energetskim projektom rješavanja problema grijanja i hlađenja objekata, koje je prije tri godine realizovalo "JP za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica" uz finansijsku podršku Grada Zenica.

Istovremeno, iz Olimpijskog bazena Otoka najavili su početak novog ciklusa škole plivanja koji počinje 27. aprila.

"Novi ciklus škole plivanja (za grupu uto-četv-sub), usavršavanje plivačkih tehnika, počinje u subotu, 27. aprila. U sklopu promo akcije "Jesen-zima na Olimpijskom", koja traje do 30. aprila, samo za vas, donosimo akcijske cijene škole plivanja", naveli su iz sarajevskog bazena.

Dodali su i kako jedan čas obuke plivanja košta manje od 5,50 KM. Više informacija o cijenama i školi plivanja pročitajte ovdje.

Prijaviti se možete ovdje.