BiH
0

Doboj: Uskoro ljetni muzički festival

SRNA
Doboj
Doboj
Neformalna grupa mladih u federalnoj opštini Doboj Jug završila je organizaciono-tehničke priprema za održavanje "Ljetnog muzičkog festivala 2011", rekao je Srni portparol ove opštine Miralem Begić.

Festival će biti održan u Domu mladih opštine Doboj Jug 29. i 30. jula, sa početkom u 22.00 sata i uz učešće više muzičara i muzičkih grupa iz BiH i okruženja.

Prve festivalske večeri, između ostalih, nastupiće dobojski pop pjevač Igor Vukojević sa svojim bendom, koji je prvi album objavio 1996. godine u rock-jazz maniru, a posljednjim prikazuje primjetan zaokret ka pop i rok formi.

Prve večeri nastupiće i bend "Skripta", koji su 2002. godine osnovala tri prijatelja iz srednje škole u želji da naprave drugačiju muzičku sliku u Bihaću.

Druge festivalske večeri, između ostalih, nastupiće dvojica Banjalučana - Siniša Tamamović, koji je rezident gotovo svih Banjalučkih klubova miksajući tehno, teh-haus i minimal muziku, kao i Feđa Knajdl, koji je prethodne dvije godine imao više od stotinu nastupa u BiH i inostranstvu.

Partneri realizacije projekta muzičkog festivala su Švedska međunarodna razvojna agencija, Centar za promociju civilnog društva sa sjedištem u Sarajevu, Turistička zajednica Zeničko-dobojskog kantona i Komisija za mlade u kantonalnoj Skupštini.

Opština Doboj Jug je jedna od 12 opština Zeničko-dobojskog kantona i nalazi se na raskrsnici magistralnih puteva Doboj - Zenica i Doboj - Teslić, a nastala poslije Dejtonskog sporazuma od dijela opštine Doboj.