BiH
9

Do kraja januara nestabilno vrijeme s umjerenim padavinama

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
U Bosni i Hercegovini za naredna dva dana prognozira se stabilno vrijeme bez padavina, a od 15. januara očekuje se pogoršanje vremenskih prilika praćeno padavinama u obliku kiše i snijega, kazao je Agenciji Fena Bakir Krajinović, stručni saradnik u Sektoru primijenjene meteorologije Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Ističe da će se nestabilno vrijeme s umjerenim padavinama zadržati sve do kraja ovog mjeseca.

Minimalne temperature zraka u Bosni će biti u porastu do četvrtka i kretat će se od -4 do 1 stepen.

Krajinović kaže da od 15. januara do kraja januara slijedi postepen pad jutarnjih temperature, a očekivane vrijednosti su od -2 do 5 stepeni.

U Hercegovini se očekuje konstantan porast minimalnih jutarnjih temperature do kraja ovog mjeseca, a prognozirane vrijednosti su od 2 do 5 stepeni. Kulminacija ovog trenda se očekuje od 21. do 24. januara kada će jutarnje temperature biti od 5 do 8 stepeni.

Maksimalne temperature zraka u Bosni će postepeno rasti do sredine januara, a prognozirane vrijednosti su od 6 do 12 stepeni.

Nakon 15. januara pa do kraja mjeseca slijedi blagi pad dnevnih temperature, a vrijednosti će se kretati od -1 do 6 stepeni celzija.

Kako je naveo Krajinović, u Hercegovini će maksimalne dnevne temperature biti u stalnom porastu do kraja januara, a prognozirane vrijednosti su od 5 do 14 stepeni celzija.