BiH
0

"DNZ će kampanju bazirati na argumentima"

Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
U povodu početka izborne kampanje u našoj zemlji Demokratska narodna zajednica BiH pozvala je sve političke subjekte na fer i korektnu kampanju i ponašanje koje dolikuje demokratski uređenim društvima.

"Pozivamo političke subjekte da u kampanji argumentirano iznose svoje programe i stavove i da se suzdrže od širenja mržnje i netrpeljivosti kao do sada, nažalost, oprobanog recepta za dobivanje povjerenja birača, jer to nanosi nemjerljivu štetu budućnosti ove zemlje", navode iz DNZ-a.

"Isto tako od građana i javnosti očekujemo da od političkih subjekata traže konkretne programe i mjerljive dokaze njihovog (dobrog) rada u proteklom periodu. Na predstojeće izbore DNZ BiH izlazi sa porukom 'Vrijeme je'... Krajnje je vrijeme da Bosna i Hercegovina krene putem koji vodi u porodicu razvijenih evropskih zemalja, jer Evropski put za BiH nema alternativu."

Iz ove stranke očekuju podršku građana kako bi vodili BiH tim putem i kako bi, navode, zajedno sa drugim zdravim političkim snagama zajednički izveli ovu zemlju iz tunela straha i netrpeljivosti na evropski put kao jedini ispravan put, i jedini garant opstanka Bosne i Hercegovine.