Pod istim krovom
15
Dnevnik đaka iz miješanog braka
Komentari (61)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ko li ovog proglasi novinarem i publicistom?! Što se tiče vjeronauke, ko može dokazati da će tu djeca išta loše naučiti? Spominjanje Gluhe Bukovice i ovo \"sikter, kopile\" pokazuje samo da je Burić isfrustriran svojim imenom i porijeklom. Meni je strašno vidjeti ovu današnju djecu, u Sarajevu, kako se ponašaju dok idu u školu. Pljuju, psuju, slušaju najodvratniji turbo-folk na mobitelima,... ukratko, nema više urbane djece - samo papčad! Al nije kriva vjeronauka za to, nego primitivni roditelji koji veze nemaju ni sa čim, a sa vjerom najmanje. Buriću, prestani biti PR Lagumdžijinih fakina i, kao što neko gore reče, prihvati se lopate!
Zar ovaj još piše? KO TO ČITA?
Eto tuge djecu razdvajamo jedan cas zbog vjeronauke,jer su razlicitih religija, a nije tuga sto je mali Marko svaki cas, cijelu sedmicu, razdvojen od ostalih jer nosi zasivenu i izhabanu odjecu, nije tuga sto svi idu 7 dana na ekskurziju osim Hamze i Alije koji ce od prijatelja biti razdvojeni jer roditelji nemaju novca za putovanje. Razliciti smo i to je normalno. Razliciti smo i ne treba toga da se stidimo. Razlikujemo se i razlicite vrijednosti preferiramo. Kada cemo poceti uciti djecu da je normalno to sto smo razliciti, pa je samim tim uredu sto onaj tamo nije musliman,katolik,pravoslavac,jevrej... To je normalno i on ako zeli nek bude takav, mi smo tu da to ispostujemo.
Uopce ne kontm kakva je pomama za vjeronaukom u skolama...kad sam ja bila dijete nisam imala vjeronauku u skoli ali sam isla u mekteb (iako je to bilo u komunizmu niko mi to nije branio kako se ove novopecene Bosnje trse da argumentiraju) gdje sam stjecala odlicno znanje o Islamu. Vjeronauka je dosla sa ratom, i cak kad je ulazila u prosjek ocjena NISAM isla na vjeronauku...mjesto sto stancate kadar za vjeronauku kao na traci bolje ulozite napore da obrazujete djecu a ko hoce da se bavi vjerom i da uci o njoj eno mu Bozija kuca..
e mali ko ti je kriv pa si mijesan..odluci se brate na koju ces tranu i zahvali se roditeljima sto nisu mislili glavama na ramenima hehe
EVO SAD SE DEREM DE UKINITE OVO SKRIVQANJE KOMENTARA CRKNEŠ DOK PROČITAŠ KOME SE SVIĐA NEK ĆITA A KOME NE NEK PROŠETA INAČE TEKST JE SJAJAN ZA POHVALU
Strah me uhvati gdje zivim kad vidim neke od ovih komentara. Bolesnici bolesni - pa shvatite vise da mogu postojati ljudi koji se ne slazu sa vasim ogranicenim razmisljanjima. Odlicno Buricu, pogodio si ih poravo u zivac sto znaci da je text odlican!
e moj podvornik!
Vjeronauka u sarajevskim školama je fakultativni predmet po nastavnom planu i programu, pa neke se i ocjenjuje u skladu sa tim - ne treba ulaziti u opći uspjeh ! Ministar nije ukinuo predmet ! Ne poredite fakultativni predmet kao što je vjeronauka sa obaveznim predmetima kao što su muzičko, tjelesni ....
odlican tekst. moja vjera je moja stvar. vjeronauci nije mjesto u skoli kao predmetu koji se ocjenjuje vec kao izbornoj nastavi. u vjeronauci nesmije biti mjesta za ocjene tj.da je neko bolje a neko losiji sa svojim poznavanjem religije. u Boga nema petica i jedinica, niti ondga izmedju zasto bi bilo u vjeronauci. ja sam na vjeronauku isao u crkvu a ovo danas je sve preko neke stvari. vise tjeranje inata vec ucenja djece vrlinama i pravim vrijednostima. zato pozdravljam ukidanje vjeronauke u skolama.
Odlican tekst! I gorka realnost...
plitko i neduhovito...sklepano... i iznenadjujuće antisemitski...
novinari ,,samozvani , kao sto je ovaj idiot ne treba da imaju sekundu medijskog prostora...samo u ovom tekstu..riječ j.e.b.a.t.i se spominje 6 puta..ovo je DNO DNA
Buriću, uzeo si za temu previše kompleksean pojam. j sa jedan od njih. pametnije ti j e da šutiš
jedan jevrej vrijedi vise od svih bosnjaka.
Mislim da je najveći problem današnjice što svako ima pristup tastaturi pa mlati praznu slamu kao Burić & co.
@Blato... potpisujem