Komentari (54)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Đonlagiću pušiš mi kitu. Znači ja moram upisat recimo ETF ili Mašinstvo iako nisam kapacitet za taj fakultet da bi sutra mogao prehranit svoju porodicu, pa uz najbolju mogucu volju ja bih taj fakultet studirao 15 godina i bio bih nesretan tih 15 godina jer se moram posvetiti nečemu što ne volim. Naše je da završimo šta god se nama svidja a vaše je da nas uhljebite sve pička li ti materina. Upisao sam pravo jer volim taj studij, nema mi ništa draže nego učit krivično pravo, ustavno pravo i ostale predmete :) Sve jer ja to VOLIM i jer se to meni SVIĐA i jer na tom fakultetu mogu dati svoj maksimum i doći do izražaja kao osoba jer kada se baviš nečim čime voliš postaješ bolja osoba. Al' svjestan sam ja da kad završim da me u najboljem slučaju čeka pos'o izvan struke za 400 maraka jer ce Bakirov mali koji je zavrsio fakultet tako što je Babo potplatio boga oca ukrast nafaku mog kolege ili meni koji dušu ostavljamo na državnom fakultetu i gdje nas guzi ko kako hoće. YEBEM VAM MATER
"Naše je da završimo šta god se nama svidja a vaše je da nas uhljebite sve pička li ti materina." hahahhahahahhaha, gdje ja živim majko draga.
"Naše je da završimo šta god se nama svidja a vaše je da nas uhljebite sve" Najbolje bi tebi sine bilo da nisi nista upisivao :D
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
sad se najviše traže berači malina,skupljači željeza i telohranitelji,još malo i za to trebaće fakultet
ne kaze se djaba sutanje je zlato jer tek kad neko progovori vidis kakav je bilde..
Đonla je dobar profesor, svaka mu dala
Tatini i babini sinovi -medicina , društvene nauke i umjetnost Ostali-tehničke nauke,rudarstvo,poljoprivreda...
E pa nije baš tako...
..normalno da nije i ne trba da bude ,a oni bi tako htjeli...vlastodršci
Ma nema smisla. Ne moze neko tehnicki fakultet studirati ako nema imalo smisla za to. Mada danas biti inzinjer i nije neka prednosti. Prvo tesko nadjes posao jer nemas iskustva, ako te neko ipak primi, plata za jednog inzinjera je stvarno sramotna.
hahahhaha čuj izjave i on mi je profesor.. pa papak što ti nisi studiro atomsku fiziku
Je li sve kristal?
Doktori,sestrice i injzenjeri i dobro znanje engleskog su poslovi koji se lako dobijaju svugdje u svijetu, osim BiH naravno.
Nije fakultet garancija da ces uspjeti u zivotu .... Nema vise onog, ne da skola pod noge ..... Po meni je bolji neki zanat, nego neki bezze faklutet . A, doso vakat kad svi fakutete uspisuju, roditelji prodaju kuce, njive, traktore ..bla.bla ..a, djete zavrsi sociologiju ( bzveze navodim primjer ), onda babo nema stele da ga ubaci gdje, nema para da plati, i svi sjede kuci ...ljuti na sve i svakog oko sebe ,, Treba neko biti i vodoinstalater, i automehanicar, zubnitehnicar , treba neko i bager zanti vozati i njivu orati ....pa ja ...
"Đonlagić ističe da radi poboljšanja informiranosti studenata o stanju na tržištu rada, u prilogu konkursa za upis studenata u prvu godinu prvog ciklusa studija na fakultetima i akademijama Univerziteta u Sarajevu, svake godine objavljuju i pregled nezaposlenih osoba iz evidencije Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo, prema završenom studiju na visokoškolskim ustanovama." Objavite sedmicu dana prije prijemnih.. Tad su se svi vec odredili sta ce studirati i vec su platili instrukcije i sta ti ja znam sve..
Bolje je biti najbolji ekonomista, pravnik i koga je već najviše na birou nego prosječni inženjer. A da budeš najbolji moraš da voliš to sto studiraš zato upišite ono za šta mislite da ste najbolji ako se vaši afiniteti podudaraju sa onim što traži tržište tim bolje
Ne bih se baš skroz sa tobom složio. Inženjer će uvijek imati posla, pa makar on bio i prosječni inženjer, dok to isto ne mogu reći i za pravnika i ekonomistu.
Slazem se sa aplikatorom. Samo mozes biti dobar i uspjesan u svom poslu ako upises ono sto volis, jer ces se stalno truditi u tome, napredovati, i uz Boziju pomoc uspjeti. Btw. zavrsio sam etf, da me ne bi pogresno shvatili.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
koja glupost od naslova, po toj logici ne bi trebali upisivati ni jedan fakultet u bosni
ETF upiši prijatelju, tu nema zime :) .
Djeco draga, studirajte tehničke fakultete, jer kakva je situacija ovdje na Balkanu, samo će inženjeri izgleda u budućnosti imati posla !!! PS: Pozdrav studentima sa ETF-a :) .
Trziste rada? To ima kod nas? Ah da ima, politika, al i to je ustvari trziste nerada.
trziste rada u BiH ... ha ha ha grohotom se smijem