Monstruoznost bez granica
0

Djevojka iz Bugojna bacala psiće u rijeku

Sarajevo-x.com
Samo nekoliko dana nakon što je portal Sarajevo-x.com objavio snimak brutalne borbe, tačnije treniranja krvoločnih pasa u Konjicu, pojavio se novi video na kojem djevojka, navodno iz Bugojna, baca psiće u rijeku. Čitaoce upozoravamo da je riječ o vrlo uznemirujućem videosnimku.

Na snimku, koji je postavljen, a potom uklonjen sa YouTubea, djevojčica u crvenoj dukserici iz bijele kante uzima štene po štene i, uz monstruozni osmjeh na licu, baca ih u rijeku.

Video je postavljen na forum 4chan, čiji su korisnici krenuli u potragu za identitetom djevojke i snimatelja, koji su se brutalno iživljavali nad psićima, a prema podacima do kojih su došli, dvojac je iz Bugojna.

Britanski list "Daily Mail" također je objavio vijest o šokantnoj snimci, u kojoj tvrdi da je snimka nastala u Hrvatskoj, te da su domaći aktivisti organizacije za zaštitu životinja PETA o slučaju obavijestili svoje kolege u toj zemlji.

Na popularnoj društvenoj mreži Facebook osnovana je grupa, koja je okupila preko 2.400 članova, uglavnom stranih državljana, koji jednoglasno osuđuju ovaj bolesni i kriminalni čin.

Iako se ne može pouzdano tvrditi da je snimak nastao u našoj zemlji, skrećemo pažnju nadležnim institucijama da se uhvate u koštac sa nasiljem nad životinjama, koje sve češće, zahvaljujući internetu, dospijeva u javnost.