CIK BiH
0

Djelimični rezultati glasova poštom za Predsjedništvo BiH

FENA
Foto: Fotoservis
Foto: Fotoservis
Centralna izborna komisija (CIK) BiH objavila je danas poslijepodne na svojoj web stranici djelimične rezultate iz Glavnog centra za brojanje glasova pristiglih putem pošte za Predsjedništvo BiH.

Kada su u pitanju kandidati za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, Haris Silajdžić iz Stranke za Bosnu i Hercegovinu ima važećih 1.743 glasa; Fahrudin Radončić iz Savez za bolju budućnost BiH 619 glasova; Bakir Izetbegović iz Stranke demokratske akcije 478 glasova.

Slijede Ibrahim Đedović, kandidat Demokratske narodne zajednice BiH sa 138 glasova; Mujo Demirović iz BPS - Sefer Halilović sa 76; Đemal Latić iz Stranka demokratske aktivnosti A-sda sa 51; Ibrahim Spahić iz Građanske demokratske stranke BiH sa 27, te nezavisna kandidatkinja Aida Jusić i kandidat Bosanske stranke BOSS Izudin Kešetović sa po 24 glasa.

Kada je riječ o kandidatima za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, Željko Komšić iz Socijaldemokratske partije BiH ima važećih 1.405 glasova; Borjana Krišto iz Hrvatske demokratske zajednice BiH 504; Martin Raguž iz Hrvatske Koalicije HDZ 1990 - HSP BiH 270 glasova.

Slijede Jerko Ivanković-Lijanović iz Narodne stranke Radom za boljitak sa 39; neovisni kandidat Pero Galić sa 27; neovisni kandidat Ferdo Galić sa pet i neovisni kandidat Mile Kutle sa četiri glasa.

Za srpskog člana Predsjedništva BiH, kandidat Mladen Ivanić iz Koalicije “Zajedno za srpsku” osvojio je 4.017 važećih glasova; Rajko Popović iz Saveza da demokratsku srpsku 2.003. glasa i Nebojša Radmanović iz SNSD-SP 740 glasova.

Ovo su djelimični rezultati iz Glavnog centra za brojanje glasova pristiglih putem pošte za Predsjedništvo BiH koje je CIK objavio iza 16 sati.