BiH
3

Dječak Armin Memić nije nestao, otišao nani i dedi u Čajniče

Piše: N. J.
Armin Memić
Armin Memić
Petnaestogodišnji Armin Memić iz Sarajeva, čija je zabrinuta porodica jučer alarmirala medije strahujući da je nestao, živ je i zdrav, a iz Sarajeva je jučer u 9 sati ujutro otišao nani i dedi u Čajniče. Potvrdio je to za Klix.ba Arminov daidža Mirsad Ćatović.

Armin je iz kuće u naselju Nedžarići izašao jučer u devet sati i zaputio se prema školi, ali tamo nije stigao. Ovaj 15-godišnji učenik prvog razreda Saobraćajne škole posljednji put je viđen na tramvajskoj stanici na Ilidži, a zabrinuta porodica bila je u opravdanom strahu da se dječaku dogodilo nešto loše. Nestanak Armina Memića prijavljen je i PU Novi Grad Sarajevo.

Srećom, danas poslije 12 sati, Arminovi roditelji saznali su da je dječak otišao kod nane i dede u Čajniče, nakon što ih je telefonom pozvala Arminova nana, što nam je kazao dječakov daidža Mirsad Ćatović.

"Arminova majka i ja se upravo spremamo da idemo po njega u Čajniče. Još uvijek ne znamo detalje o tome zbog čega se i kako zaputio tamo, osim da je išao autostopom i putovao 27-28 sati. Uglavnom, Armin je dobro, živ je i zdrav", rekao nam je Ćatović.