Demantovao izjave
0

Direktor Doma zdravlja Maglaj Elvir Vehabović: Sve mjere su poduzete na osnovu preporuka štaba

E. M.
Foto: E. H./Klix.ba
Foto: E. H./Klix.ba
Na području Maglaja trenutno je 37 osoba zaraženo koronavirusom, podaci su Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Zeničko-dobojskog kantona, a direktor Doma zdravlja Maglaj Elvir Vehabović demantovao je raniju izjavu na Klix.ba dodavši da je u neformalnom razgovoru kazao samo da su se građani "malo opustili, ali da je situacija pod kontrolom".

Vehabović je kazao da se testiranje na području ove općine provodi na osnovu potreba i mogućnosti te da su sve mjere poduzete na osnovu preporuka kriznog štaba.

Kako Klix.ba saznaje među posljednjim zaraženim slučajevima iz Maglaja su i djeca, što je potvrdio i Vehabović kao odgovor na naše pitanje.

Naveo je i da je u subotu 18. aprila prilikom telefonskog razgovora s novinarom portala Klix.ba u neformalnom razgovoru kazao samo da se "narod kao i svugdje malo opustio, ali da je siutacija generalno pod kontrolom", a ne kako je navedeno u tekstu da je nesavjesnost građana dovela do toga da se virus u sedam dana proširio na veliki broj osoba.

Vehabovića smo ponovo pitali zbog čega je za sedam dana na području Maglaja zabilježeno više od 30 slučajeva koronavirusa, odnosno, da li je uzrok nesavjesnost ili nešto drugo, na što je odgovorio:

"To je subjektivno mišljenje i nema veze sa medicinom. Da li neko poštuje mjere ili ne, treba pitati institucije koje vrše provjeru kako se mjere poštuju", poručio je Vehabović.