Procjena za 2009. godinu
0
Dijaspora u BiH šalje 20 posto manje novca
Komentari (56)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Bolje ti je ne razbijaj glavu o tome zasto te neko dole mrzi, vidis da mnogi mrze sami sebe. Imas kontakt s par normalnih ljudi koji su o sebi pri sebi i napravis i njima i sebi lijep ugodaj. Na zavidnu bagru se ne osvrci.
Otisao sam prosle godine iz BiH al ne zbog toga sto sam mislio da cu uzivati u dijaspori, nego sto u nasoj BiH nema posla i ako ga ima onda je plata pisljivi 400 KM, kojoj obezbjedjujem sebi zivot a kamoli roditeljima... sada im pomazem koliko toliko i ako ne ostane mnogo toga, nakon sto se plati kirija stana, osiguranje, zivotne namirnice itd. ali opet vise nego 400 km sigurno ostane... sta stim zelim reci nemoze dijaspora bez BiH al nebi ni BiH mogla kad bi se svi dijasporci vratili to bi bila katastrofalno za drazvau poput BiH...
Zasto nas mrzite i ako mi nismo krivi sto je bio rat i sto smo otisli iz zemlje,takva nam je bila sudbina,i nafaka nas cekala negdje tamo.
PUNO vas cudnih ima.... Ne saljem Bosni, nego rodbini, i uopste se nikog ne tice kako sta gdje koliko.... glupi komentari do bola.... naravno da pomazes bliznje ako imas, i ako bas i nemas... nigdje veze sad to uvezivati u neku gluposprdnju dijaspora vs. bih... cudni ste mi, mnogi od vas...
Cijeli ovaj clanak ima za cilj da ocrni dijasporu.Slacemo do zadnje kinte, crknite dusmani i nadajte se da ce dijaspora prestati slati familiji pomoc.....Za BiH do groba
nego, mnogo nesto provokatora ovdje . sa zadatkom. ne daj se Bosno i Hercegovino ! svi smo mi svoji ! gdje god se nalazili ! ne dozvolimo provokatorima koji su unistavali Bosnu i Hercegovinu u ratu i nisu uspjeli u tome da nas svadjaju !
Aferim jarane:) Tako i ja mislim, svojoj majci dok je ziva da joj sto ne zafali, a za ostale sto su zdravi i mogu raditi, poruka je ZAPNITE I ZARADITE! Zivio!
ZA STARU MAJKU CE UVIJEK BITI PARA DA SE POSALJE A ONI NEKA KRIZIRAJU I DALJE
Hiljade eura nisu sadaka,a nije ih lako nigdje zaraditi,ali ih je lako potrositi kad ti neko posalje.
Dragi moj \"MOKE\" koliko se sjecam ja i nisam rekao da sam dao sadaku sory ako sam pogresno tvoj text shvatio,sa \"SIMO\" se slazem ali bi dodao i cjelokupne negativne komentare--jedno znam ,nije u parama sve --lazu i ovi iz dijaspore dali mladji bili ili stariji da je imaju u velikim kolicinama sem ako nije dobijo sto na Lotu--a kada dobijes onda nije bitno odakle komentiras--mislim da je to ruzno hvaliti se i praviti neko i nesto-ja jos nikada nisam negativno nista dozivjeo kada dodjem u svoju Zemlju cak sta vise lijepsi mi je pozdrav naseg prolaznika nego svoga Sefa--ma pustite to znam jedno a u to sam ubjedjen --da sam ja kojim slucajem dolje a moj Brat-ovamo ili Sestra ili Majka.Otac--mi bi se pomagali i dalje postovali i voljeli zato ja svoje troje djece odgajam u duhu tolerancije i ljubavi prema nasim obicajima i tradiciji--zdravi veseli bili pozz-
niko se jos od sadake nije usrecio...samo se naucio ne raditi
@durch fino si napisao.. ja licno dolazim svake godine... niko mi nikad nije nesto lose rekao... ali primjecujem dosta mladje raja iz dijaspore koji se ponasaju kao stoka... misle ... ja imam pare vi nemate... sad mi svi lizite mud.a! ko ih nebi zamrzio.
Kratko receno tema i nije losa,losi su pojedini komentari,ustvari radim i zivim u Dijaspori sa svojom sam porodicom,bliznja mi je u mojoj rodjenoj zemlji.Ne vidim razloga i smatram da mnogo huskasa ima na ovoj temi ukljuceno.Naravno da saljem a koliko i kada to je do mene-postoji rijec \"HALAL\"ja se vezem uz nju.Istina je da je kriza ali sa radom i trudom da se sve prebroditi,slat cu novac dok su mu najmiliji zivi i zdravi tako da bi sa tim zavrsio.Jos nesto-naime pojedini komplet Dijasporce nazivaju \"Seljacima\"Nepismenima itd--a isti mozda kuca sa tastature sto mu neko poslao ili kupio--ne ne kazem da se nema nego da nam to ne treba da se vrijedjamo--veliki pozdrav svima.
evo baš šaljem jedan veliiikiii topli PRDEEEŽ svojoj muslimanskoj subraći.
Stvarno je ova dijaspora neuctiva i lose vaspitana. Salju novac u BiH i ne sluteci da tamo zivi najpametniji, najsposobniji, najljepsi, najhrabriji, nadnarod. Dijasporci ne shvataju da je za bosance i hercegovce uvreda primiti poslati novac. Zato ne saljite vise novac i ne vrijedajte taj posteni narod, koji je navikao da zivi u ljubavi, slozi, postenju, obrazovanju, medusobnom uvazavanju, toleranciji, istini, istinskom prijateljstvu, bez zavisti i zlobe kao ostali.