Komentari (15)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
E da mi je bar nešto dočekati ! Svašta nešto ovi kao započeše , ali nikad kraja! Ovo bi bila dobra prilika da narodu uzmu još malo para što im je ostalo , jer ionako neče nigdje raditi , pa mogu na miru u hladnom stanu gledati kako se naši dragi političari prvo ljube i grla , pa se kao svadžaju , pa na kraju iznose totalno oprečne stavove , i to onda sve završi sa djelom tala !
samo da mi kazu hoce li pretplatu i dalje placati samo Bosnjaci? i jos nesto - ova prica o subvencioniranju nabavke set-top boksova je smijesna - jedino sam siguran da ce Teloptic ili Grohs HG biti ovlasteni dobavljaci, bas kao onomad kad su nam mobitele uvodili pa nisi mogao kupiti nigjde nego samo kod njih... Ma nek je sve u raji... Lopove, vrati stan!
ako ne urade nista na poboljsanju kvalitete tv programa, mogu slobodno i ovu analognu da ukinu a kamoli da uvode digitalnu.
Novi hit u americi i kanadi je sada HD (High Definition) signal. To je nesto kao digitalna tv na steroidima. Za ovo je nazalost potreban novi tv (lcd ili plazma) koji moze da emituje HD signal. To je sada ovdje vrlo popularno jer je slika i ton jos bolja.
Digitalna TV je prisutna na americkom i kanadskom trzistu vec nekoliko godina. Funkcionira na slijedeci nacin: 1. Naruci se posedan receiver koji kablovsku tv mjenja u digitalni signal 2. Kabel za kablovsku tv iz zida se ukljuci u receiver a drugi kabel iz receivera ide u tv. 3. Slika i ton se sada na tv emitiju u digitalnom signalu tako da su cisci i bolji 4. Digitalna tv uz pomoc tog receivera nudi veliki broj novih mogucnosti za korisnike: npr. pregled programa na svakom kanalu za 7 dana unaprijed, filterovanje kanala po sadrzaju (filmovi, dokumentarne emisije, muzika, itd). Kanali na kojima se nudi tzv. \"on demand\" program. Na tim kanalima korisnik sa liste raznim emisija, fimove ili nekog drugog sadrzaja sam bira sta i kada zeli gledati. Znaci, gleda vam se neki western samo odete na taj program izaberete koji film hocete i gledate ga. Film se naravno moze zaustaviti, premotati naprijed ili nazad, pauzirati, itd. 5. Ne postoji nikakva IP adresa za kontrolu
Ma baljezgaju nema kod nas ništa od digitalne televizije ni do 2050, kamoli do 2015. Znaju li oni koliko to košta i kliko je dug proces. Očigledno ne znaju dok ovako govore.
Dobre sale nikad dosta !!! Oni stvarno misle da ce napraviti tranziciju analognog signala na digitalni. Nisu ni svjesni koliko novca i rada treba da uloze. Americi je bilo potrebno 12 godina da predju na digitalni sistem.
Ma kakav IP za digitalnu TV??? IP ce imati samo korisnici televizije koju ce u skorije vrijeme pustiti u promet BH Telecom za korisnike ADSL-a, nesto slicno kao hrvatska Max TV. Nikakvog IP-a nece biti kod digitalne TV o kojoj je u ovom clanku rijec. Da bogdo hoce ovo uvesti sto prije... mozda se onda ponadamo da bi kad-tad mogli dobiti i HD prijem slike...
Skeptik, ja sam potpuni laik za ovo. Šta konkretno znači digitalna TV za mene kao krajnjeg korisnika? BTW, čuo sam da oni koji imaju kablovsku uopće ne moraju kupovati te resivere, jer će od svojih operatera dobijati prerađeni signal (bar ja tako laički shvatam).
Pa recimo ovako: svaki krajnji korisnik ima svoj IP i preko njega. Već sada rade na tom principu statističke obrade ko, čega, koliko i u koje vrijeme gleda. Na osnovu toga određuju gledanosti i cijene reklamnog prostora.
Samo da vas pitam kako ce znati ko gleda nidje veze :S Ne uspostavlja se konekcija vec se samo digitalno salje signal !!!! A digitalni signal je puno osjetljiviji na shum od analognog ali nece vishe biti snjega samo ce slika stopati ili je nece ni biti :)
Tačno tako. Već nas dovoljno slušaju i špijuniraju. Još nam samo ovo treba. Neću više moć ko čojk pornić pogledat a da me ne skontaju. Eno već su nabavili opremu što preko GSM-a sluša šta pričaš. Dovoljno je da si na mreži i da ti rimotli uključe mic i fino slušaju kako se sa švalerkom khm..
: ) sta vam je a ljudi, to se uvodi samo da bi imali bolji nadzor nad ljudima analogna TV je sasvim dovoljna za ljude a sa ovim cemo svi morati kupiti novi TV + ce u svakom trenutku imati povratnu informaciju koliko se sta gleda i znat ce kako ljutskim strastima da manipulisu.. ovo je pomocno oruzje internetu :D
Nema teorije da će išta uraditi do 2015 a kamo li ranije. Vidite da ni važnije i krucijalnije stvar ne rade kao npr. biometrijske pasoše, popis stanovništva, EU mapa puta, nove registarske tablice, reorganizacije javnog sektora i tako dalje do sutra bi mogao nabrajati. Laku noć i doviđenja digitalna TV.
da, da, eto prilike za novih 1000 kanala na kojima ce se po cijeli dan prikazivati kesolovac i milan tarot. I da, eto prigode za kanal na hrvatskom jeziku.