Komentari (12)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Štednja u Ljubljanskoj banci je ostvarena za vrijeme zajedničke nam SFRJ. Samostalna BiH treba da preuzme sva potraživanja građana nastala u bivšoj državi, i isplati ljudim štednju putem obveznica. Rep. Hrvatska je svojim štedišama Ljubljanske banke isplatila štednju a oni se sa Slovenijom poravnavaju na međudržavnom nivou. Ako je vlast znala da nas 1992.g. povede putem samostalnosti i stradanja, onda bi trebala biti i garant potraživanja iz bivše države.
Pa ko da voli ovako lijepu drzavu, koja nas toliko brani, nedo Bog da nas opet zovnu da ratujmo za nju, dali bi sve od sebe. Do osljednje kapi, da imamo ovako dobar standard da nam pustaju serije i da nam sole pamet kak se nemogu dogovoriti niko sa niskim. Da bog da im neimalo lijeka svima od njih pa do praunuceta.
AZIRA STO GATA U KUTLJACE ZNA GDJE JE STEDNJA
Ako se ne budete bunili protiv mene,vidjecu s Bakirom da vam pogura tu vasu sitnu lovu!
SVI SMO MI PEMZIJA..hahahaha xD
A sta mislite od cega sam vam ja zlatne kasike kupio? Ne moze i jare i pare!
Vlada Federacije je neposredno nakon rata za stednju u Ljubljanskoj banci davala certifikate. Samim tim činom ona je preuzela dugovanja na sebe i to se treba iskoristiti u tuzbi protiv Federacije. Neki ljudi su uzeli certifikate a nisu ih iskoristili a neki nisu zeljeli da ih uzmu i jos imaju stedne knjizice. Vlada mora nastaviti putem kojim je bila krenula, tj. sva potrazivanja isplatiti a ne samo ona pretvorena u certifikate. Federacija neka se kasnije spori sa Slovenijom. Federaciju obavezno tuziti !!
Moj otac je bio devizni stedisa i imo je potrazivanja od Jugo Banke Beograd i Privredne Banke Sarajevo od oko 180 000 DM. Posto je iz podrucja RS, ja sam se prijavio u ime njega i RS je isplatila skoro sve u zadnjih 5 godina. Sad ne kontam za Federaciju, ispade da sam zadovoljan kako je RS obavila poso.
Bravo @samostalni! To je rijesenje za cijelu ovu situaciju. Stedise moraju tuziti federaciju bih pred strazburskim sudom a ne sloveniju ili srbiju. pozitivnom presudom u korist stedisa, federacija bi morala isplatiti stednju putem obveznica a ako zeli moze kiasnije tuziti sloveniju ili srbiju
http://www.youtube.com/watch?v=xlfIlBzyXRA
Ja ću lično vam poslati devizne štednje naredne godine po golubu... Samo još jednu godinu na izborima me zaokružite i produžite mi mandat! Obećavam vam...
Vlastodršce u BiH, zanima samo vlast , fotelja i lopovluk. Kakvi štediše, njih generalno ne zanimaju građani, jer nisu oni tu radi građana, već smo mi građani tu, da oni imaju kome da deru kožu. Treba udruženje štediša da se umiješa u presudu Ališić pred sudom u Strasburu, u svojstvu "prijatelja suda" (amicus curiae), i da iznese ove argumente koje navode u tekstu.