BiH
59

Desetogodišnji Benjamin postao vlasnik dresa Karima Benzeme

FENA/Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Na tradicionalnom zimskom dobrotvornom Diplomatskom bazaru, koji je danas organziran u Sarajevu, prodati su dresovi nogometnih zvijezda Karima Benzeme i Edina Džeke.

Nakon aukcijskog nadmetanja dres s potpisom napadača francuske reprezentacije i člana madridskog Reala Karima Benzeme, kojeg je nosio na utakmici Francuska - Španija u septembru ove godine, prodat je za 1.100 KM.

Dres je na aukciju dala Ambasada Francuske u BiH, a njegov vlasnik je postao 10-godišnji dječak Benjamin Ćorić iz Sarajeva.

Nošeni i uokvireni dres kapitena reprezentacije BiH i člana Manchester Cityja Edina Džeke, kojeg je na aukciju dao Rotaract kluba BiH, prodat je za 800 KM, potvrdila je u razgovoru za Klix.ba Nataša Musa, glasnogovornica projekta.

Prikupljena sredstva namijenjena su, između ostalog, za kuću za mlade koji navrše 18 godina, a boravili su u domovima za napuštenu djecu, tzv. Kuću na pola puta u Mostaru, obnovu kuće u Maglaju koja je urušena u poplavama, a čiji korisnici su djeca s poteškoćama u razvoju, Humanitarno-karitativnoj organizaciji (HKO) “Kruh sv. Ante za stipendiranje.

Diplomatski zimski bazar je događaj na kojem se predstavljaju sve zemlje koje u našoj zemlji imaju otvorena diplomatska predstavništva. Na Bazaru su bili izloženi hrana, pića, predmeti, ručni radovi i druge stvari karakteristične za svaku od zemalja učesnica.

Organizatori ističu da su itekako zadovoljni današnjom posjetom, te da je ovo najveći diplomatski bazar dosad.