Popalve
0

Derventa pretvorena u deponiju smeća

SRNA
Radnici derventskog komunalnog preuzeća i pripadnici Oružanih snaga BiH, iako rade već dva dana, ne stižu da uklone ogromne količine namještaja i ostalih kućanskih aparata, te drugih predmeta i stvari koje su stanovnici izbacili iz stanova i kuća na ulice nakon poplave koja ih je proteklih dana zadesila.

Mještanin Luga Drago Gostić kaže da mu je u kući sve uništeno.

"Sav namještaj, kućanski aparati i garderoba su uništeni. Sve sam izbacio iz kuće, jer više nisu za upotrebu" rekao je Gostić i dodao da su u kući uništeni parket, zidovi i instalacije.

Slična sudbina zadesila je i ostale stanovnike ovog i drugih naselja u derventskoj opštini, tako da je pod vodom bilo više od hiljadu kuća. Komisija koju je formirala opštinska administracija obilazi domaćinstva koja su bila ugrožena od poplave i vrši procjenu štete.

U Opštinskom Štabu civilne zaštite potvrdili su da se u privremenom smještaju još nalazi tridesetak porodica, jer nisu u mogućnosti da se vrate u svoje domove.

U toku je i dezinfekcija terena kako ne bi došlo do epidemije, a na područjima koja su bila pod vodom pojavili su se miševi, štakori i zmije.