Bivši lider Naše stranke
354

Dennis Gratz o pregovorima Hadžikadića i Komšića: Važno je da se okupe oni koji vole BiH

M. G.
Foto: E. H./Klix.ba
Foto: E. H./Klix.ba
Bivši predsjednik Naše stranke Dennis Gratz pozdravio je najavu o mogućnosti formiranja nove stranke na bh. političkoj sceni u kojoj bi se okupile partije ljevice i centra.

Kako je rekao Gratz, treba pozdraviti saradnju Željka Komšića i Mirsada Hadzikadića, kao i ostalih uključenih u proces okupljanja građanskih i progresivnih snaga.

"Nije uopćte važno hoće li taj proces rezultirati nekom formalnom koalicijom ili nekim setom zajedničkih politika, važno je da se okupljaju oni koji vole Bosnu i Hercegovinu i koji zagovaraju politike ljevice i centra. Ovo je važan politički proces u delikatnom trenutnku za našu državu. Političko i akademsko iskustvo Hadžikadića i Komšića, uz nadolazeću mlađu generaciju može donijeti uspjeh građanskoj politici u BiH", kazao je Gratz.

Podsjetimo, predsjednik Demokratske fronte Željko Komšić za Klix.ba danas je potvrdio informaciju o razgovorima za formiranje nove stranke u kojoj bi se okupile partije ljevice i centra. Isto je uradio i Mirsad Hadžikadić, predsjednik Platforme za progres.

Uz ove dvije stranke, pregovori bi trebali okupiti i Socijaldemokrate BiH (Enver Bijedić), Građanski savez (GS)i Pokret Socijalne pravde i demokratije (SPD).