Komentari (49)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ovaj ministar puno zuji. Kol'ko meda daje?
O kakvoj pravednosti ovaj Redžo govori?! Trebao bi odgovoriti na jedno jednostavno pitanje tipa, kako penzionisani pripadnici OS BiH poslije uspostavljanja novog zakona PIO na kraju 2018 imaju isplatni koeficijent 1,0 a oni penzionisani prije toga 1,83?! Redžo vjerovatno pripada grupi sa penzijom od najmanje 2 500 KM plus plaćeni rad u upravnom odboru PIO. Narod je ovca....
Nevjerovatno je da u ovom drustvu nije predsjednik penzinera neko od prof.dr.ekonomskih nauka koji bi svojim znanjem i poznavanjem materija pomogli dostojanstvenom zivotu penzinera. Ovako ovaj jadnik muku muci s vladom i niko ne zna njegove kvalifikacije i kredibilitet niti kako je izabran i od koga Nevjerovatno je da penzioner sa 15 godina staza ima istu ili malo manju penziiju od onog sa 40 godina staza. Pa zasta li je radio toliko. Gdje ste ekonomisti strucnjaci profesori?
Revidirati ne znaci smanjiti...Samo da pojasnim ovim borovima što više ne znaju šta će lupetati, da će vrlo vjerovatno penzije se povećati više nego što je planirano.
Sad ce biti jos teze za penzionere. I prosli mandat njive Niksica je bio najgori za penzionere. On je toliko "napucao" najvise penzije da nije normalno a penzije izmedju najnize i najvise svojim nakaradnom uskladjivanjem zakinuo za oko 35%. Niksic nije sposoban ni u kojem segmentu osim ato je dobar sa motokultivatorima ha ha
"fadilov" zakon je novim penzionerima iste smanjio 15 do 20% i još za svaku nedostajuću godinu dodatno uveo smanjenje za nerazumnih 4% i te novce prebacivao ovim minimalcima i na taj način napravio uravnilovku a penzioni fond socijalnim. Pod hitno je potrebno ovakva pitanja rješavati novcima sa socijalnih stavki budžeta a ne iz penzionog fonda. Potrebno je hitno izvršiti izmjene Zakona i za početak ovaj procenat od 4% vratiti na 0,5%
Ministar Delić je mislio koliko sam shvatila da treba povećati koeficijent za povećanje penzija.Ne znam ćemu spinovanje da će smanjiti penzije..
Vidim hvale ovog Adnana Delića da je pošten i vrijedan. Neću to dvojiti. Ali treba završiti medicinu kako bi znao liječiti. Znači Peletara, a nemati pojma o tržištu energenata je blam. vjetropark Ivan sedlo a ne poznavati OIE, pričati o firmi za solarnu energiju u vlasništvu kantona a ne poznavati stabilnost elektro sistema? Ne ide to Adnane. Moraš imati savjetnike koji to poznaju.
Covjek koji je 13 godina Studirao za Nastavnika Fizickog postaje Federalni Ministar e zato smo tu gdje jesmo
To je isti onaj Delic koji je ne tako davno potrosio 9 miliona maraka budzetskog novca Kantona SA na Expo Dubai. Odveo Trojkase sa zenama i ljubavnicama, a nama obecao kako ce se ta investiicija visestruko isplatiti. Pa kad ce se isplatit ta investicija kriminalni lutore?
PRAVI MINISTAR! GOSPODIN!
Svako ko malo poznaje Adnana kroz rad humanitarnih udruženja, pa ministra u KS, sada Federalnog, zna i vidi da je jedan čestit pošten čovjek iz naroda.
Ko ga imalo zna , zna da je Vehabija i Radikal
.Haso nebriši istine. Delić je običan šarlatan kao i njegov šef električar.Nip i Delić žele već da dobiju penzionere za svoje glasače.Ono što je uradio Novalić povećao penzije za god. dana na 70% i izjednačio najnižu penziju sa najnižom plaćom i donio zakon kojim se svake godine moraju povećavati penzije sa troškovima života. Nadam se da nisu svi penzioneri senilni pa neznaju ko je NIP.
Mocni i obrazovani NIP PRAVA STRANKA ZA NAROD. Nemaju limara i kazandzija koji su nekad preko Sda bili sefovi u KS a Niti primaju platu nakon dzume za vjernost stranci uhljeba.
Izdajnik.
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/261498/da_li_je_nip_ov_adnan_delic_u_lice_lagao_predstavnicima_medija_koga_podstiche_ili_kome_se_zahvaljuje.html DA LI JE NIP-ov ADNAN DELIĆ U LICE LAGAO PREDSTAVNICIMA MEDIJA: Koga podstiče ili kome se zahvaljuje?!
Sad će Nikšić da traži od MMF-a kredite iako nam sa 6 milijardi od poreza ne treba ali treba Dodiku I onda će u deficit ko I kad je prošli put bio premijer.Zaplatit će i penzioneri, radnici,invalidi ma svi.Nikome se u ovoj jadnoj državi ništa ne povećava sem političara koji su sebi povećali ionako prevelika primanja za 600km i to tri puta u godini a penzionerima i invalidima povećali za 20km.
Koliko je puta bio danas u cenifi, kakva mu je stolica, zna li se ista?
Peletara, preduzece za proizvodnju struje te ovo te ono, je li ista priveo kraju? Pitam za sebe.