BiH
0

Delegati Doma naroda PSBiH o revizorskim izvještajima

FENA
Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH održat će danas, 28. jula, svoju četvrtu sjednicu.

Na predloženom dnevnom redu su, između ostalog, Zahtjev Vijeća ministara BiH za razmatranje Prijedloga zakona o izmjeni Zakona o ministarstvima i drugim organima uprave u BiH po hitnom postupku, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o polaganju pravosudnog ispita u BiH, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o registraciji pravnih lica koja osnivaju institucije BiH te Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o slobodi pristupa informacijama u BiH.

Delegati će razmatrati i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o pečatu BiH, Prijedlog zakona o dopuni Zakona o upotrebi i zaštiti naziva BiH, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o postupku prisilne naplate indirektnih poreza, kao i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o jedinstvenom matičnom broju.

Na dnevnom redu su i Izvještaj o izvršenju Budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2009. te Izvještaj o reviziji Izvještaja o izvršenju Budžeta institucija BiH za 2009.

Bit će razmatrani i revizorski izvještaji za 2009. za niz agencija, CIK BiH, Direkcije za evropske integracije BiH, Državne regulatorne agencije za radijacijsku i nuklearnu sigurnost, Generalnog sekretarijata Vijeća ministara BiH, Granične policije BiH, Ombudsmena za zaštitu potrošača u BiH, Instituta za akreditiranje BiH, Instituta za intelektualno vlasništvo BiH, Instituta za standardizaciju BiH, Konkurencijskog vijeća BiH, Odbora državne službe za žalbe BiH te Pravobranilaštva BiH.

Na razmatranje će i revizorski izvještaji za Regulatornu agenciju za komunikacije BiH, Sud BiH, Tužilaštvo BiH, BHMAC, VSTV-a, Memorijalni centar Srebrenica te ministarstava civilnih poslova, finansija i trezora, komunikacija i prometa, pravde, vanjske trgovine i ekonomskih odnosa kao i revizorski izvještaji za Instituciju ombudsmena za ljudska prava, Parlamentarne skupštine BiH, Predsjedništva BiH, Službe za zajedničke poslove BiH, itd.

Na dnevnom redu je i Izvještaj Centralne izborne komisije BiH o provođenju zakona u nadležnosti Centralne izborne komisije BiH za 2010., Godišnji izvještaj Centralne banke BiH za 2010., Finansijski izvještaji Centralne banke BiH za 2010. te Izvještaj o zaštiti ličnih podataka u BiH za 2010.

Delegati će biti upoznati i s Informacijom o stanju javne zaduženosti BiH na dan 31. Decembar 2009.

Dom naroda raspravljat će i o imenovanju direktora i dva zamjenika direktora Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije, Prijedlogu za imenovanje jednog predstavnika akademske zajednice u Komisiju za izbor i praćenje rada Agencije za prevenciju korupcije te Prijedlogu odluke o imenovanju člana Državne regulatorne komisije za električnu energiju iz Republike Srpske.