BiH
0

Delegacija PSBiH na dvodnevnoj konferenciji posvećenoj predstojećem samitu NATO-a u Bukureštu

FENA
Delegacija Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) na čelu s Brankom Zrnom, predsjedavajućim Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost i Slavkom Matićem, predsjedavajućim Komisije za vanjske poslove Predstavničkog doma prisustvuje dvodnevnoj konferenciji u Skoplju posvećenoj samitu NATO-a u Bukureštu.

Osnovna tema skupa, koji se održava 18. i 19. februara, je "NATO, Bukurešt i šire - Uloga parlamentarnih komisija za vanjsku politiku i odbranu u implementaciji ciljeva i politike NATO-a", saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

Polaganjem vijenca na Gradskom groblju u Skoplju, bh. delegacija je danas odala počast nedavno poginulim makedonskim vojnicima iz sastava EUFOR-a u BiH, a ovom činu prisustvovali su načelnik Glavnog štaba Vojske R Makedonije, general Miroslav Stojanovski, delegacija parlamenta R Makedonije i predstavnici Ambasade BiH u Makedoniji.

Drugog dana konferencije bosanskohercegovačka delegacija će učesnicima prezentirati svoje aktivnosti pred NATO-ov samit u Bukureštu, saopćeno je.