Komentari (10)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ama temeljno pravilo je da se strancima (nebitno kojima) ne prodaje vecinski dio i to jos na 30 godina. druga stvar je ,sto u tekstu nije spomenuto, da se ugovorom nasa strana obavezuje da ne moze uticati na to kome ce rwe da prodaje tu energiju. znaci moze se desiti da tarifni kupci bih sjede u mraku je imaju manjka energije dok ce rwe da prodaje nasu energiju nekom trecem ili cemo nasu sopstvenu energiju od njih morati kupovati po cijeni koju nam oni nametnu. i onda jos dolazi na sto pitanje gdje je diskusija na drzavnom nivou od nasih strucnjaka jer slozices se sa mnom i sa nedavno donesenom sudskom odlukom da drzavni resursi i drzavna blaga pripadaju drzavi bih i da je ona poslednja instanca koja mora da da blagoslov za takve ugovore. ovako radi ko sta hoce pa imamo situaciju da se najmanje pola miliona sad srbiji isplatiti mora radi ugovora iz 2008g. a na stranu sto pred sudom imamo spor sa izraelskom firmom barak sa kojom se takodje pravio ugovor.
za@realista\' glupo je u 21-vijeku da se drzimo one narodne-ne lipsi magarce do zelene trave.Tacno je da ce stranac imati svojih 60% od prodate energije Gornje-drinskih hidroelektrana,ali stranac ce i izgraditi te elektrane,zaposliti nase ljude-raznih profila.Vijek trajanja Hidroelektrana je veoma dug,to je cista energija,a i jezera ce se koristiti za turizam,za poribljavanje itd. Predpostavljam da ce Buk bijela biti sa visemjesecnom akumulacijom, Sutjeska mozda sa nedeljnom,Brod i Paunci vjerovatno protocne sa jednodnevnom akumulacijom.Toi kaskadno uredjenje Gornjeg toka Drine je izvanredno sa svih aspekata.,a 40% elektroenergije ce se dobiti malte ne dzabe.
u sarajvu oodigla se graja u sh etnike otiso nam zlaja po carsiji tek ce biti vike kada ode suljo u sh etnike
Nova agresije agresivne genocidaške Smrdije i Republike Smrdske
kako bolan moze biti vijest dana kad 60% potencijala prodas u strano vlasnistvo??? znas li ti sta sve povlaci za sobom kad ta cifra prede 51% ? sta je ovom narodu 100% poblentavio misli da unistava samo bih a ne shvataju da unistavaju SAMI SEBE. hvala bogu da u predsjednistvu sjedi jedan covjek kome ja vjerujem (ostalo je sve kriminalna banda), zeljko nece staviti potpis na ovo a vi se dogovarajte koliko hocete i potpisujte sta hocete
fedracija je samo nasa a republika srpska je i bosnjacka i hrvatska i srpska
za @abu bajro, bice i vaseg dijela u Gornjo-drinskim hidroelektranama,kad jezerske vode prodju kroz turbinu ,pa onaj dio gdje se izbacuje ispod brane.E ,tu ce vam biti kupaliste za \'ne daj Boze\'.
hidroelektrane na drini su i vase i nase a hidroelektrane na neretvi su samo nasei
Ovo je- VIJEST DANA! CESTITAM REPUBLICI SRPSKOJ NA OVOJ ODLUCI I ZELIM DA SE GORNJO-DRINSKE HIDROELEKTRANE IZGRADE U REKORDNOM ROKU NA DOBROBIT REPUBLIKE SRPSKE ,A POSEBNO NA DOBROBIT SRBA IZ SRBINJA [BIVSA FOCA ] I NJEGOVE OKOLINE. !
veoma je vazno da se i njemacki kapital unese u republiku srpsku