Parlamentarna skupština BiH
0
Danas rasprava o Harisu Silajdžiću
Komentari (19)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ma svima je jasno sta ko hoce u BiH.Kao prvo zapitajmo se sto smo to mi ratovali u BiH i zasto.Muslimani su morali da se brane od druga dva naroda,koji su zeljeli napraviti s jedne strane veliku srbiju a sa druge strane prosiriti hrvatsku.I tu je sve jasno i nema se tu sta OKOLO PRICATI I ZAOBILAZITI istinu.oNO STO SE SADA ZOVE rs TO JE GENOCIDNA TVOREVINA I OKUPIRANA ZEMLJA.I to je jasno.Kad tad ponovo ce se uzeti za oruzje.Dok smo mi mastali kako cemo sagraditi svoje domove i tako nesto slicno kako sebi napraviti ljepsi zivot,oni drugi su ostrili nozeve da nas kol;ju.I to je sve radjeno u najvecoj tajnosti.A mi smo dobivali poruke \'mirno spavajte rata nece biti....A eto bijah smo poklani.To je jedna pouka za slijedeci rat koji ce DOCI veoma brzo.
Jos samo malo...
Generalno se misli da je BiH treba Evropsku Uniju jer bez nje ovdje bi vladao vjecni rat. Ali malo ko razmislja da je i Evropskoj Uniji potrebna BiH. I nece tako lako otici iz BiH. Visoki Predstavnici kao predstavnici EU (EUSR) donose odluke prema nahodjenju, nisu principijelni: Ashown je pretjerivao u svom poludiktatorskom ponasanju koristeci do maksimuma svoja ovlastenja data putem bonskih sporazuma, dok, na primjer, Schwarz-Schilling ih skoro nije ni koristio. EU priznaje politicke prvake u BiH kao etnicke lidere, a ne kao recimo celnike institucija - drzave BiH ili entiteta. Cementira postojece stanje beznadeznosti. Na taj nacin institucionalizuje svojevrsni antiinstitucionalizam politickog sistema u ovoj zemlji. Slozimo se da u BiH funkcionira etnicki pluralizam. Etnicki lideri trebaju jedni druge i zato strase narod svog etnickog korpusa onim drugim. Odlican primjer su Dodik i Silajdzic. Kako se oni lijepo upotpunjavaju. Prisjecaju me na dva boksera koja se mlate cijeli mec, a onda na kraju padaju sebi u zagrljaj. Boks je \"plemenita vjestina\", kazu. EU sve to vidi i zadovoljna je jer, pobogu, \"izabrani su demokratski, na slobodim izborima\". Da, ali to je samo fasadna demokratija, mehanicka. Ne ma pravog razumijevanja za izvore iz kojih crpi snagu predstavnicka demokratija. EU u stvari ne zna sama sa sobom sta da radi sa ovom nesretnom zemljom. I to je problem. EU luta. A sta treba da uradi? Ili da preuzme kompletnu kontrolu (uz sta ide i kompletna odgovornost) za ovu drzavu ili da se kompletno povuce. Kako sad stvari stoje, ostaje sve po starome. Za prvu varijantu nema muda, drugu ne smije zbog svijeta. A status quo je dobar za sve: funkcioneri EU primaju ogromne plate, onaj ko je bio \"porucnik\" u svojoj zemlji dolazeci u BiH kao evropski funkcioner odmah postaje \"marsal\" - sve zna, ima odgovore za sve, i svi moraju da ga slusaju. Kako je to lijep osjecaj! Domaci politicari takodje su zadovoljni - glume drzavu, glume izbore, glume ozbiljnost i uz to dobro zive (a neki se i brzo obogate). A sta mislite za koga nije dobro?
Za sve nas lojalne drzavi BH najvazniji dokument bi trebao biti Ustav Republike BiH. patrioti BiH su uspjeli pronaci ovaj ustav i spasiti ga od nemara i zaborava. Mozete ga skinuti sa portala http://www.republikabih.net Ovo je jedini zvanični, legalni i legitimni Ustav države BIH, koga imamo pravo tražiti nazad. Jedino po ovom Ustavu svaki građanin Republike BIH je suveren i ravnopravan na svakoj stopi BiH države, ima zagarantovana ljudska prava i uslove da radi i živi sa dignitetom, zaštićen močnim institucijama Republike. Ovaj Ustav su združene snage agresora, veleizdajnika, kriminalaca i zločinaca neovlašteno suspendovale 1995 godine i silom, zločinima, veleizdajom, genocidom i ucjenom nametnule ilegalni dejtonski “Ustav”, sa namjerom da kroz dejtonski proces, takozvanom “realnom politikom” ukinu BIH državu zauvjek i stvore još jednu srpsku državu zapadno od Drine. S toga čuvajte ovaj Ustav kao zjenicu svoga oka. Kopirajte ga i šaljite na sve adrese koje imate, svojoj rodbini, prijateljima poznanicima. Javni zhatjevi građana Republike BIH za povrat na snagu našeg jedinog legalnog ustava Republike BiH ne smiju prestati dok nam se ne vrati ono što nam pripada, za šta se borilo i život dalo preko 200.000 naših rodoljuba i za šta je glasalo 67% naših građana.
Koliko vidi na teletekstu, danas su raspravljali o zastiti zivotinja .Samim tim nisu raspravljali o Silajdzicu . Danas je izgleda bio zasticen od rsprave.
PROCI CE TI SAMO MALO RASIRI GUZOVE..
Sto mi ne prolaze komentari??
Očito je da međunarodna zajednica više brine o stabilnosti RS-a nego o stabilnosti BIH. Bošnjake ciljano guraju u bijedu i ekstremizam. Nažalost plodno tlo su našli u SDA.
Aferim za komentar.
MA KAKVE LAZNE PODATKE MOLIM VAS,ZA SVE IZJAVE POSTOJE DOKAZI.. I DOKAZI,MOZE SE CITAV SVIJET OKRENUTI PROTIV MUSLIMANA OPET SMO NAJJACI.JER UZ NAS JE JEDAN JEDINI SVEMOGUCI BOG,DRAGI ALLAH DZ.S KAO STO JE BIO KAD JE BIO RAT NITI NOZA U RUCI NISMO IMALI POLA RATA A VIDI NAS...MASANLA
samo napred Bosnjaci ako iko unisti BiH to cete biti vi a posle ce vam opet drugi biti krivi uvjek vam je falilo inteligencije jer samo glupanima su drugi uvijek krivi
NEISTINE i POGRESNE PODATKE? boze dragi, govorimo o para-drzavi koja je nastala na masovnim grobnicama i etnickom ciscenju ... je li i to neistina? i dan-danas otkopavaju mrtve.
de ti meni reci koji to drugi narodi slusaju bilo koga? I Haris nije nista slagao bez obzira na to sta ko mislio o njemu
Jedna porodicna stranka (druga polovian te stranke interesdjijska i mafijaska zamalo se nije odcjepila), jedna stranka nesposobnjakovića i seljaka sta ocekivati ...
Nedaj se hare legendo samo hrabro uzdignute glave idi naprijed a pusti dusmane nek laju i pricaju sta hoce.