Komentari (34)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Život daleko ispod evropskog standarda a mi pravimo zatvor po evropskim standardima. Jer...jako je bitno gdje ce ubice, silovatelji, dileri da truhnu. Ali barem sada nece moci reci da je taj i taj na slobodi jer nema mjesta u zatvoru, valjda nece moci reci...
Šta je 300 mjesta za 20 miliona maraka kredita. Pa samo u Sarajevu je 2009. na slobodi bilo 400 kriminalaca zbog nedostatka smještaja, a slična je situacija i u ostalim gradovima.
Da ne bude zabune, nisam protiv izgradenje zatvora. To nam svakako treba. Ali ne i ovako skupi i "luksuzni" zatvor... cijena 40.000.000 EURA a kapacitet 300 zatvorenika.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Ma ja, napravite im i bazen.
nema vise mjesta...rezervisano!!
Ko ce od silnih lopova na vlasti prisustvovati svecanosti,ili ih neka nelagoda stisce da ipak propuste ovaj dogadjaj:)
Za lopove koje kradu u našoj zemlji po drugačijim pravilima nego u EU se pravi zatvor sa standardima za lopove koji kradu po EU pravilima :)
bacanje para... u rudnik osudjenike na tezak rad da doprinose drustvu,. a ne evropski standardi... onaj silovo djevojcicu pa je ubio i dobio hotel sa pet zvijezdica. sve savremeno u pm. totalna izopacenost drustva... ma ovo oni prave za sebe... za politicku kremuuuu..
obavezno ekstra odjel za politicare!
Ma dajte ljudi,pa nece nasi politicari robijati,ako bog da,u svakakvim zatvorima.Ipak su oni navikli na visoki standard.Od mene im halal svaka marka ,ako ce tamo provoditi od 10 do 20 narednih godina.
Ni slučajno dati da gradi hidrogradnja ili druga državna građevinska firma! Tbj
Sve nam je po uzoru na Evropu ma jok mi smo uzor Evropi
jbt. 125.000,00 EUR po glavi zatvorenika ( 10.000,00 EUR po 1m2 ), pa ovi skuplji nego kilometar autoceste...i kažu skup kvadrat stana u Sarajevu..nigdje veze...
Vec je proglasen hotelom za kriminalce
Dok ga ovi izgrade zastarit će ,a što se kapaciteta tiče, mali je i da je 10 x veći ?
Pa ovo je luksuz, kao da je za turiste. Vidio sam u Neumu ljudi izdaju garaže turistima.
Mene strah da ce u taj tvorza trpati nas koji nismo na vrijeme platitli racune, kredite i tako to. Takva je ovo drzava. Nekako mu nemoguce da vlast daje lovu za gradnju zatvora u kojeg ce njih trpati. Odoh ja struju platiti..
Ja da se pitam ne bi se meni ona gamad iz Zenice izležavala povazdan, sve bi to oni sami sebi napravili. I pazi idiotluka, toliko love za 300 zatvorenika.