Komentari (49)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sve one spasioce i organizatora u zatvor. Nećkaju se hoće li skočiti u vodu da spase čovjeka ili ne.
@BuggsBunny Ne bi ni skočio da ga onaj kolega nije gurnuo!
Covjek izgubi glavu zbog one nase ,ma hajde bolan sto neces raditi ,dnevnica dobra samo sjednes u camac i budes tu ,nemas sta raditi,nece im nista biti znaju svi plivati...Stela,familija i ostalo.
100%!
organizatoru su učinili krivično djelo, jer je očigledno da nisu angažovali spasioce, ove grupe na čamcima ne samo da nisu spasioci, nego nemaju veze sa tom oblasti... Čamac sa vanbrodskim motorom iznad mjesta nesreče, van svake pameti i da je osta ispod površine oni su ga isjekli propelerom... Ali, mora ostati para za jagnje i rakiju... Tugao od zabave!
Ovo ti je jarane kad i ronioc dobije poso preko stele. Nakljukali se pive i hladovini i oni mi nekakva prva pomoc. Ponovit cu: narode prepusteni ste sami sebi i kad vam kradu auto i kad imate saobracajni udes i kad vas ujede zmija i kad vas udari struja ili dozivite srcani udar....sami ste prepusteni sebi !!!
Cuj ronilacki klub ,,Panteri iz Bjeljine,,!? Panteri Ljubise Savica Mauzera iz Bjeljine u direktnoj sprezi sa arkanovcima ,krvnici iz Bjeljine.Tobi isto bilo,da se vatrogasna brigada iz Minhena zove Feuerwehr SS totenkopf.
Kad bolje razmislim dobro je pa ove nazovi "spasioce" nisu morali spašavati..
Organizatora i spasioce u zatvor!!! Ovo je katastrofa kako su oni reagovali, covjek mase trazi pomoc zadnjim atomom snage oni laganini.., 2 čamca puna baba kojima se mrsko smočiti... Evo primjer kako pravi spasioci reaguju u slicnoj situaciji.... https://www.youtube.com/watch?v=UHHzKtk9St4&list=LLhQbg_Cjz7JDpBbnK01uafA&index=2
Ne poznajem zakone vase zemlje ali sumnjam, da potpisivanje izjave, da skacu na sopstvenu odgovornost, organizatora manifestacije oslobadja sve odgovornosti za takmicare, pogotovo ako su platili neku startninu.
gledajuci snimak kontam sad kad se spasioc zaleti i baci za sekund je covjek spasen, gledajuci dalje vidio sam da za "spasioce" treba spasilac, tacno mu bi mrsko i ne bi se ni smocio da se nije oglasio onaj jedan ljutiti glas iz publike . "spasioci" su krivi za smrt ovog covjeka!!
Ja tamo i ne vidjeh prave ronioce u opremi, vec samo one skroz obucene sa prslucima, ne znam da li su im ono medicinari ili sta su vec, ali mi djeluje kao da pravih ronilaca nije ni bilo.
Samo me zanima hoce li ko odgovarati za ovaj diletantizam?
Stalno u vijestima napominju da su skakaci potpisali izjave da skacu na svoju odgovornost, tako da se organizatori mogu ograditi od svega.
@banana Nema to veze sa odgovornoscu i kad ides u zabavni park ides na svoju odgovornost, ovdje se radi o nevjerovatnom propustu u organizaciji ovog takmicenja.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Snimak je jeziv za gledati, kad je izronio isto ko da ga je nesto nazad u vodu,a nije se mogao izbaviti.Ljudi gledaju kako se covjek utapa i nestaje i niko da reaguje,tek nakon pola minute minute,a umjesto svi spasioci da uskoce da ga traze,jedan uskace,a drugi s prslukom se necka hoce li il nece a vidi se da nije neki plivac! strahota! nadam se da ce naci covjeka.Sram da bude spasioce,nek se stide!Gledati kako covjek nestaje a nista ne ciniti! fujj dno dna
@vlado.nine slažem se ...ronioc je trebao biti u vodi sa aktiviranom opremom...naročito što se vidi na snimku da je voda puna virova.
@vlado.nine slazem se. jadan covjek stradao ni kriv ni duzan a mogao je biti spasen.bas mi ga je zao.